O ülke Bediüzzaman'ın dediğine geliyor

O ülke Bediüzzaman'ın dediğine geliyor

Bediüzzaman'ın "dinsiz kalamaz" dediği Rusya'da son 20 yıl içinde yapılan cami, medrese ve İslami okul sayısı şaşırttı!

Risale Haber - Haber Merkezi

Rusya Müftüler Konseyi Başkan Yardımcısı Ruşan Abbasov, Rusya’da son 20 yıl içinde 8 binden fazla cami, medrese ve İslami okulların yapıldığını söyledi.

Cihan'ın haberine göre TASS’a konuşan Abbasov, “Rusya’da 1917’de gerçekleşen Bolşevik Devrim öncesi 15 bin civarında cami, medrese ve ibadet mekanları vardı. 1991’e gelindiğinde sadece bunlardan 100 civarı kaldı.” dedi.

Bir yandan laiklik adı altında Kur'an ayetlerini yargılamaya devam eden Rusya'da diğer yandan İslam sessizce yayılmaya devam ediyor. Geçtiğimiz senelerde ateizmin devlet politikası olmaktan çıkarılması, birçok cami ve medresenin inşa edilmesi, her yıl yüzlerce Rus'un Müslüman olması gibi gelişmeler İslam dininin Rus halkı tarafından benimsenmeye başladığını gösteriyor. 

Bediüzzaman ne demişti?

Bediüzzaman Hazretleri Emirdağ Lahikası 66. mektupta Rusya'daki bu gelişmeleri yaklaşık 60 yıl önceden haber veriyor. İşte o satırlar:

İki dehşetli Harb-i Umumînin neticesinde beşerde hasıl olan bir intibah-ı kavî ve beşerin tam uyanması cihetiyle, kat’iyen dinsiz bir millet yaşamaz. Rus da dinsiz kalamaz. Geri dönüp Hıristiyan da olamaz. Olsa olsa, küfr-ü mutlakı kıran ve hak ve hakikate dayanan ve hüccet ve delile istinad eden ve aklı ve kalbi ikna eden Kur’ân ile bir musalâha veya tâbi olabilir.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
3 Yorum