O ilde üniversitelilere toplu taşıma ücretsiz

O ilde üniversitelilere toplu taşıma ücretsiz

Elazığ Belediyesi’nin sosyal belediyecilik çalışmaları kapsamında Türkiye'de ilk defa uygulanan üniversite öğrencilerine yönelik “İkametgahını Elazığ'a Al Toplu Taşıma Araçlarından Ücretsiz Faydalan” kampanyası bu yıl da sürecek.

Elazığ Belediyesi’nin ikametgahları Elazığ’da bulunan Fırat Üniversitesi öğrencilerine tanıdığı ücretsiz toplu taşıma hizmetinden yaralanmaya yönelik yeni dönem başvurularını başlattı. Belediye tarafından Türkiye’de ilk ve tek olarak geçtiğimiz eğitim-öğretim döneminde hayata geçirilen üniversite öğrencilerine ücretsiz ulaşım hizmeti için başvurular bugün başladı. Ücretsiz ulaşım hizmetinden yararlanmak isteyen Fırat Üniversitesi öğrencilerinin ikametgahları Elazığ’da olmak koşuluyla ikametgah örneği, öğrenci belgesi ve yıl boyunca bir defaya mahsus olmak üzere 15 TL vize ve kart ücreti ile birlikte Elazığ Belediyesi merkez bina ve Belediye İş Merkezi’nde bulunan ELZ-Kart gişelerine başvuruda bulunması yeterli oluyor.

“GEÇTİĞİMİZ YIL 12 BİN ÖĞRENCİ FAYDALANDI”

Konuya ilişkin belediyeden yapılan açıklamada, projeden geçtiğimiz yıl 12 bin 13 öğrencinin yararlandığı belirtilerek, şunlar kaydedildi:
“Bu proje sayesinde hem şehrimizde eğitim hayatını sürdüren öğrencilerimizde kentlilik bilincinin oluşumuna katkı sağlamış olduk, hem de şehrin belli mahallelerinde toplanan öğrenci potansiyelini şehir geneline yayarak, sosyal yaşama katkı sağlamış olduk. Türkiye’de tek olan bu projemizle öğrencilerimize de ekonomik açıdan önemli bir kazanım sunduk. Öğrencilerimize sınırsız kullanım olanağı tanıyan bu projede, öğrencilerimizin toplu ulaşım araçlarını her kullanım ücreti de belediyemiz tarafından özel halk otobüslerine ödenmektedir.”
Geçtiğimiz yıl verilen ücretsiz ELZ-Kartlarının süresinin ise 16 Eylül 2015 tarihinde dolacağı ifade edildi. 

IHA

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.