O (asm) hürriyeti Allah'a kullukta aradı

O (asm) hürriyeti Allah'a kullukta aradı

Prof. Dr. Hayrettin Karaman, Peygamber Efendimiz'in (asm) insanlığa "hürriyeti bir Allah'a kullukta aramak ve bulmak" olduğunu söyledi

Nurettin Huyut'un haberi:

Prof. Dr. Hayrettin Karaman, Peygamber Efendimiz'in (asm) insanlığa "hürriyeti bir Allah'a kullukta aramak ve bulmak" olduğunu söyledi.

Risale Haber'e konuşan Karaman, "O'nun (s.a.v.) doğumu bütün yaratılmışlar için rahmettir, mutluluk fırsatıdır. Allah O'nu, hakkındaki en doğru bilgiyi, rahmetini ve sevgisini yarattıklarına iletmek için vasıta kılmıştır" dedi.
 
"Hz. Muhammed (sav) nasıl bir peygamberdi" sorusunu Karaman, "Şüphesiz bütün peygamberler Allah'ın değerli kullarıdır, kamil insanlardır ve Allah elçilerdir. Hâtemülenbiya ise son Peygamber olarak ilahî tebliğin zirvesini temsil eder. Diğer Peygamberlerin çağları ve kavimlerinin durumu sebebiyle eksik bıraktığı hususları Allah O'nda ve O'nunla tamamlamıştır" şeklinde cevapladı.

Peygamberimizin insanlığa mesajındaki hürriyet kavramına vurgu yapan Karaman, "İnsanlığa mesajı; kemali ve hürriyeti bir Allah'a kullukta aramak ve bulmak, Allah'ın yarattıklarına karşı sevgi, şefkat ve merhamet" dedi.

www.RisaleHaber.com