Nurslulardan o habere yalanlama

Nurslulardan o habere yalanlama

Dün Sabah'tan alıntıladığımız haberle ilgili Üstadın köylüleri Zaman'a açıklamada bulundu

Mehmet Okay-Ahmet Adıgüzel'in haberi:

Sabah Gazetesi’nin dünkü ‘Nurs köyünde Gülen öfkesi’ haberi, Nurs köylüleri tarafından yalanlandı.

Bediüzzaman’ın akrabalarından Said Okur, “Cemaatin yaptığı hizmetlerden biz Nurslular ancak gurur duyabiliriz.” derken, Nurs Camileri Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Hikmet Okur, röportajda Hocaefendi’nin adını bile anmadığını söyledi. Muhtar Mehmet Garip Aslan da gazetenin iddia ettiği gibi cemaate öfkeli olmadıklarını sözlerinin çarpıtıldığını belirtti. Nurslular, haberi yapan muhabirleri de telefonla arayarak tepkilerini dile getirdi.

Kamu ihaleleri karşılığında işadamlarından toplanan paralarla el değiştirdiği iddia edilen Sabah gazetesi, yalan haberlerine dün bir yenisini daha ekledi. “Nurs köyünde Gülen öfkesi” başlığıyla köylülerin söylemediği sözleri haber yaptı. Said Nursi Hazretlerinin akrabaları ve köylüleri haberi okuduktan sonra yazılanlara tepki gösterdi. Sözlerinin çarptırılarak ve hizmet hareketi eleştirilmiş gibi verildiğini belirten Nurslular, haberi yapan muhabirleri de telefonla arayarak tepkilerini dile getirdi. Sabah’ın yalanına ilk tepki Bediüzzaman Said Nursi’nin akrabası ve aynı zamanda Nurs Camileri Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Hikmet Okur’dan geldi. Gazetedeki sözlerinin cemaati hedef gösterir biçimde çarptırıldığını belirten Okur, hiçbir şekilde, cemaat veya Hocaefendi ile ilgili bir şey söylemediğini belirtti. Özetle şunları kaydetti: “Şimdi burda diyor, Nurs Köyü’nde Fethullah Gülen’e öfke. Kesinlikle ben Hocaefendi’nin ismini kullanmadım birincisi bu. İkincisi altta yazmış; Üstad hayatta olsaydı cemaatin yaptıklarına çok tepkisi olacaktı, diye. Ben bu işi cemaatin yaptığını kesinlikle söylemedim. Gazetenin elinde söylediğimi iddia ettikleri bir kayıtları varsa getirsinler.”

Haberde adı geçen Nurs Köyü Muhtarı Mehmet Garip Aslan da, gazetenin iddia ettiği gibi Cemaat’e öfkeli olmadıklarını, sözlerinin bir kısmının çarpıtılarak verildiğini dile getirdi. Aslan şöyle konuştu: “Biz bugüne kadar hep Fethullah Gülen’in yapmış olduğu hizmetleri bildik ve gördük. Ben, köyüm ve köylüm adına da cemaatin yaptığı işlerden memnunum. ‘Eğer gerçekten iddia edildiği gibi bir yapı var ise ve gerçekten ülkeyi bölmek gibi bir emeli var ise, biz Nursluların ve Said Nursi’nin tepkisi olur.’ dedik. Ama haberde bu sanki gerçekten iddia edilenlerin tamamını Cemaat yapmış ve bu kesinleşmiş, bilgi ve belgeleriyle ortaya konulmuş ve biz de bundan sonra bir değerlendirmede bulunmuşuz gibi verilmiş. Ortada henüz somut bir şey yok. Başbakan, artık iddia etmek yerine elinde bir bilgi ya da belge varsa ortaya koymalı.”

Bediüzzaman’ın akrabalarından Said Okur da Cemaat’in herhangi bir şekilde siyasetin içinde olduğunu ima etmediğini ve kesinlikle Hizmet Hareketi’yle ilgili bir ifadeyi kullanmadığını kaydetti: “Cemaat’in yaptığı hizmetlere karşı biz Nurslular ancak gurur duyabiliriz.”

Zaman

sabah_nurs.jpg

zaman_nurs.jpg

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.