Nurs Köyü bir günde 7 ülkeden ziyaretçi ağırlıyor

Nurs Köyü bir günde 7 ülkeden ziyaretçi ağırlıyor

Bediüzzaman Said Nursi hazretlerinin doğduğu köy olan Nurs köyü geçtiğimiz 2015 yılı verilerine göre 80 bin ziyaretçi aldı.

Bitlis'in Hizan ilçesine bağlı Nurs köyünde faaliyet gösteren Eğitim Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Dernek Başkanı Hikmet Okur,  geçen yıl yaklaşık 80 bin ziyaretçini Nurs köyünü ziyaret ettiğini belirtti.

Bazı günlerde köye 7 ayrı ülkeden gelen ziyaretçilerin olduğunu belirten Okur, Amerika, Avustralya, Arabistan, Azerbaycan,  İran, Irak, Rusya ve Suriye'den de ziyaretçileri ağırladıklarını belirtti. Köyde bulunduğu zamanlarda ziyaretçilere bizzat rehberlik yaptığını belirtten dernek başkanı Okur "Köye gelenler bir gece konaklamak istiyor. Ancak yerimiz 40 kişilik olduğundan kalacak yer sıkıntısı yaşanıyor. İnşallah ileriki zamanlarda 400 kişinin kalabileceği bir misafirhane yapmayı düşünüyoruz. Bunun için de destek bekliyoruz" dedi.

Başkan Hikmet Okur, Bitlis Valiliği tarafından yürütülen proje kapsamında Nurs köyünde çevre düzenlemeleri yapıldığını söyleyerek, yapılan çalışmaların tamamlanmasının ardından misafirlerin ziyaretlerini daha rahat bir şekilde gerçekleştirebileceklerini kaydetti

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.