Nurculuk belgeseli için aykırı kapıları aşındırıyordu

Nurculuk belgeseli için aykırı kapıları aşındırıyordu

Ahmet Kekeç'ten Can Dündar'a

Risale Haber-Haber Merkezi

Star yazarı Ahmet Kekeç, Can Dündar'ın bir zamanlar, “Nurculuk belgeseli yapayım size” diye, birtakım aykırı kapıları aşındırdığını söyledi.

Kekeç, Cumhuriyet gazetesini ve yayın yönetmeni Can Dündar'ın teröristlere karşı tutumlarını şu sözlerle eleştirdi: "Normal ülkelerde “Terörist övgüsü” yahut “terörizmi meşrulaştırma” sayılan ve şiddetle tecziye edilen sözler, bizde “düşünce yazısı” diye değer görüyor ve gazetelerde kendisine yer buluyor."

“Cumhuriyet nasıl bir gazetedir?” sorusundan çok, “Cumhuriyet kimlere emanet edilmiştir?” sorusunun anlamlı olacağını düşündüğünü ifade eden Kekeç, Dündar ile ilgili şunları yazdı:

"Ona uygun bir genel yayın yönetmeni buldular... “Her yola varım” diyen bir genel yayın yönetmeni bu. Kapı kapı dolaşıp “belgeselinizi yapayım” diyen ve içli, romantik, fena halde ağlak ses tonuyla birtakım belgeseller yapan, elbette çok para ve ün kazanan bir adam. Bir zamanlar, “Nurculuk belgeseli yapayım size” diye, birtakım aykırı kapıları aşındırıyordu. O dönemde muvaffak olamadı. Belki bu dönemde yapar."

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum