Nur talebelerinin sebat ve metaneti masonların planlarını akim bırakıyor

Nur talebelerinin sebat ve metaneti masonların planlarını akim bırakıyor

Ayda bir düzenlenen Risale-i Nur’dan Uhuvvet Dersi icra edildi

Bediüzzaman Said Nursi Hazretlerinin talebesi Hüsnü Bayramoğlu Ağabeyin tertip ettiği ayda bir düzenlenen Risale-i Nur’dan Uhuvvet Dersi geçtiğimiz Pazar günü Esenyurt’ta icra edildi. Uhuvvet ve muhabbet ortamı içerisinde devam eden derste Türkiye’nin dört bir tarafından ve yurtdışından gelen Nurcular musafaha ve muhabbetle hasret giderdiler. 

Üstadın son varisi, vekili, hizmetkarı Hüsnü Bayramoğlu Ağabeyin bütün cemaati hoşamedi ederek, “şimdi melekler bu manzarayı alkışlıyor. Münafıklar sarsılıyor. Şu birlikteliğimiz, bu ders-i Kur’aninin etrafında halkalanmamız, hiç bir makam, mevki, şan şöhret olmadan İslamiyet için, hizmet için toplanmaklığımız bir hadisin de işaret ettiği gibi melaikenin gıbtasını celbedecek bir bayramımızdır. Evet Üstadımız sizin sebat ve metanetiniz masonların, münafıkların planlarını akim bırakıyor diyor. Bu vesileyle hepinize hoşgeldiniz diyorum. Siz hiçbir şey yapmasanız şimdi böyle birbirlerinizle muhabbet ile musafahanız şu uhuvvetiniz en büyük hizmettir. Şimdi evvela -Üstadımızın laakal her onbeş günde bir defa okunmasını emrettiği- İhlas Risalelerini okuyacağız, sonra uhuvvet risalesini okuyacağız” dedikten sonra İhlas ve Uhuvvet risaleleri okundu. 

Dersin ikinci kısmında Barla, Kastamonu lahikalarından bölümler okundu. Hüsnü ağabey, bu mektupların çok ehemmiyetli olduğunu, nur cemaatinin ve bütün mümin kardeşlerimizin efkar-ı ammesine takdim edildiğini ve desise ve planlara da işaret ederek nur talebelerinin sebat ve metanetleri ile masonların ve münafıkların bütün planlarının akim bırakacağına dikkat çekti.

Derse yurt içi ve dışından Nur talebeleri yoğun bir şekilde iştirak ederken son kısımda 31 Mart yerel seçimle ilgili yapılan açıklama okundu. Ardından öğle namazı ve tesbihat yapıldı. Dua ve ikramdan sonra program sona erdi.

ders1-001.jpgders2.jpgders3.jpg

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum