Nur talebelerinin sadeleştirmeye karşı çıkışları çok doğru

Nur talebelerinin sadeleştirmeye karşı çıkışları çok doğru

Milat yazarı Halil Mert: Hükümet dildeki yozlaşmaya tedbir almalı

Risale Haber-Haber Merkezi
 
Dilin yozlaştırıldığına dikkat çeken Milat Gazetesi yazarı Halil Mert, ""Bu yönü ile Risale-i Nur talebelerinin Külliyatın sadeleştirilmesine karşı çıkışlarını çok iyi anlıyorum. Çok ta doğru yapıyorlar" dedi.
 
Dildeki yozlaşmaya karşı Hükümet ve yerel yönetimlerin tedbir alması gerektiğine dikkat çeken Mert, "Ben bir tane Belediye Başkan Adayı görmedim, “Dilde yozlaşmaya hayır!” diye vaat eden. Dil Kurumumuz bu manada sosyal sorumluluk almalıdır. Diyanet İşleri Başkanımız nasıl sosyal alana da girdi gayretleri ile. Ya Türk Dil Kurumu? Biz hala dili de siyasete malzeme yapma derdindeyiz. Zamanında “Öztürkçeci”, “Yaşayan Türkçeci” kavgasını hatırlayınız. Dil zorlanmamalı. Dil aslına bağlı geliştirilmeli. Tıpkı toplumlar gibi dilin temelinde de Ortak Miras vardır. Yani tarihi geçmiş ve bağlar ile Dinimizle ortaklaşan kelimeler ve deyimler vardır" dedi.
 
Osmanlıca ile Türk, Kürt, Acem ve Arapların en az yüzde 30 düzeyinde anlaştığını hatırlatan Mert, Risale-i Nur'un sadeleştirilmesine dikkat çekti: "Bu yönü ile Risale-i Nur talebelerinin Külliyatın sadeleştirilmesine karşı çıkışlarını çok iyi anlıyorum. Çok ta doğru yapıyorlar" şeklinde yazdı.
 
Mert, "Dilimiz giderse benliğimize yabancılaşırız. Mazimize yabancılaşırız. Geleceğimizi de istediğimiz gibi şekillendiremeyiz" dedi.
 
Risale-i Nur'un sadeleştirilmesi ile ilgili tüm ayrıntılar, tartışmalar için TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
Risale-i Nur'u Sadeleştirme Tartışması