Nur talebelerinin acı günü: Denizli Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper şehit oldu

Nur talebelerinin acı günü: Denizli Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper şehit oldu

Şehit olan Denizli Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper, 15 Temmuz darbe girişimine karşı ilk mücadeleyi yapan kamu görevlilerinden biriydi

Ahmet Bilgi'nin haberi:

Denizli Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper'in içinde olduğu makam aracına kamyon çarptı. Kazada, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper ve şoförünün vefat ederken, bir koruması ise ağır yaralandı. Kazadan sonra kaçan kamyon şoförü yakalanarak gözaltına alındı. 

FETÖ'YE KARŞI ÇIKAN İLK KAMU GÖREVLİLERİNDEN

Şehit olan Denizli Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper, 15 Temmuz darbe girişimine karşı ilk mücadeleyi yapan kamu görevlilerinden biriydi. Alper, darbe girişimini duyar duymaz Denizli’deki emir komutayı üstlenen Tugay Komutanı için tutuklama kararı vermişti. Alper, çok sayıda FETÖ operasyonuyla ilgili dosyaya bakıyordu.

Şüpheli bir şekilde meydana gelen kazada kamyon şoförü Uğur T.’nin ehliyetine bir süre önce alkollü araç kullanmaktan 2019 yılına kadar el konulduğu ortaya çıktı.

15 TEMMUZ'DAKİ YÜREK YAKAN VASİYETİ

Mustafa Alper’in bir röportajda 15 Temmuz darbe girişiminin olduğu akşam ailesi ile helalleşme şekli de yürekleri yaktı.

Başsavcı Mustafa Alper, Denizli’de yerel yayın yapan gazeteci Engil Ünal’a verdiği röportajda darbe gecesi çocuklarıyla vedalaşmasını şu sözlerle anlatmıştı:

"Ben bugüne kadar hep helal lokma yedim ve size de helal lokma yedirdim. Devletin okullarında okudum. Ülkeme karşı sevgi ve saygımı hiç kaybetmedim. Şimdi ben gideceğim, geri dönmeyebilirim. Geri dönmediğim zaman anneniz size sahip çıkar. Annenize bir şey olursa anneannenize ya da babaannenize gidin. Bankamatik kartımı bıraktım, içinde maaşımdan arta kalan miktar olduğunu söyledim. 15 bin lira kadar para olan banka hesap cüzdanını da verip bununla da hayatınızı devam ettirirsiniz. Anneanneniz ve babaanneniz size sahip çıkacaktır. Bunlar gelir geçer. 10 yıl, 20 yıl, belki 30 yıl sonra babanızın cenazesini alıp Demokrasi Şehitliğine defnederler. Korkmayın, babanızdan asla utanmayın."

CENAZE PROGRAMI

Mustafa Alper'in cenazesi bugün Aydın'ın Söke ilçesin İlyasbey camiinde kılınacak ikindi namazının ardından Söke Caferli köyünde defnedilecek.

MUSTAFA ALPER KİMDİR?

Denizli Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper 1969 yılında Muğla'nın Kavaklıdere ilçesinde doğdu. Sırasıyla; Cumhuriyet İlkokulu, Kavaklıdere Ortaokulu, 60.Yıl S.M.Lisesi ve Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu. Aynı üniversitede Avrupa Birliği Hukuku uzmanlığı ve yüksek lisans derecesi aldı. İzmir'de öğretim görevliliği ile avukatlık yaptı, askerliğini de İzmir'de tamamladı. 1995 yılında Ankara Hâkim/Savcı adayı olarak mesleğe katılan Alper, stajının akabinde Konya/Ereğli, Muş/Varto, Afyonkarahisar/Dazkırı, Çanakkale Cumhuriyet Savcılıkları; İskenderun, Van Cumhuriyet Başsavcılıkları, Van Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Başsavcılığı ve Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı görevlerinde bulundu. İngilizce bilen, hakim Hatıran Alper ile evli ve 2 çocuk babası Başsavcı Mustafa Alper 13 Temmuz 2015 tarihinden itibaren Denizli Cumhuriyet Başsavcısı olarak görev yapıyordu.

RİSALE-İ NUR DERSLERİNE KATILMIŞTI

Risale Haber'in ulaştığı bilgilere göre Mustafa Alper Ankara'da üniversiteyi okurken Risale-i Nur derslerine katılmıştı. O dönem beraber okuduğu nur talebeleri Alper'in cenazesine katılmak için Denizli'ye giderek son vazifelerini yerine getirirken bir çok hatim programı da düzenlendi. 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
22 Yorum