Nur talebelerine İslam'ı anlatın dediler ve sonra...

Nur talebelerine İslam'ı anlatın dediler ve sonra...

Okuldan ayrılıp medrese-i nuriyemize geldiğimizde bizi davet eden Cilviya hanım bir mesaj attı...

Risale Haber-Haber Merkezi

Arjantin'deki kitap fuarında Risale-i Nur standını ziyaret eden bir kolejin müslüman olmayan öğretmeni, Nur talebelerine İslamiyeti anlatmak için okullarına davet etti. Nur talebelerinin İslam konferansını öğrenci ve öğretmenlerin yanısıra Katolik kilisesinde görevli papaz da sonuna kadar dinledi. Büyük beğeni toplayan konferansın tekrarı için sözler verildi. 

Arjantin'den Mehmet Başaran'ın haberi şöyle:

Müslüman olmayan bir öğretmenin, İslamiyeti öğrencilerine öğretme telaşı...

kolej.jpgLatin Amerika kıtasının en büyük kitap fuarı olan Arjantin Buenos Aires kitap fuarında, Risale-i Nur standımızı ziyaret eden "Colegio Del Arce" adında bir kolejde öğretmen, "Cilviya" (silviya) hanım, İslamiyet ve Kur'an hakkında sorular sorup bilgi aldıktan sonra, İslam ve Kur'an hakkında öğrendiklerini, kendi talebeleriyle de paylaşmak istedi ve bizi okuluna, öğrencilerine İslamı, Kur'an'ı anlatmak için bir konferansa davet etti.

Zaten vazifemiz bu Kur'an hakikatlarını Latin Amerika insanlarına ulaştırmak, nur tohumlarını bu topraklara elimizden geldiğince ekebilmek olduğu için biz de davete icabet ettik. Rabbim muvaffak eylesin inşaallah, vazifemizi yapıp vazife-i İlahiyeye karışmamak, bir düsturumuz zaten. 

Bizler de dilimiz döndüğünce, İslâmı Kur'an'ı bu masum körpe dimağlara anlatmaya gayret ettik. Üstadımız Bediüzzaman Said Nursi'den aldığımız dersle elimizdeki eşsiz Kur'an hakikatlarının kuvvetini bizzat, hakkalyakin müşahede ettik.

Öyle ya, "Elde Kur'an gibi bir mu'cize-i bâki varken, başka bürhan aramak aklıma zaid görünür. Elde Kur'an gibi bir bürhan-ı hakikat varken, münkirleri ilzam için gönlüme sıklet mi gelir?"

kolej1.jpgAnlattığımız İman, Kur'an hakikatları öğrenci ve öğretmenleri adeta mest edip cezbediyordu ki ilk defa duydukları Kur'an'ın hakikatlarını pürdikkat merak içinde dinliyorlardı.

İslâm'a, Kur'an'a olan teveccühlerini anlamaya çalışıyorlardı

Öyleki bize verilen konuşma süresini iki kat aştığımız halde, ne biz ne de onlar zamanın nasıl geçtiğini farketmedik. Yaklaşık iki saat konuşmadan sonra yarım saat soru cevap şeklinde her ne sordularsa ikna olacakları şekilde izah ettiğimiz Kur'an hakikatlerine doyamayan gençler, program bittiği halde etrafımızı sarıp, hususi merak ettikleri meselelerdeki sorularını sorup bizimle sohbet etmek için adeta yarışıyorlar, bir yandan da hatıra fotoğrafları çekiliyordu. Gençlerin memnuniyetlerinden gelen mutlulukları yüzlerinden okunuyordu, öğrencilerin bu hali öğretmenlerini de şaşırtmış, bizim şahsımıza gibi görünen ama aslında, İslâm'a, Kur'an'a olan teveccühlerini anlamaya çalışıyorlardı.

papaz_arjantin.jpgPapaz da sonuna kadar dinledi

Başta öğretmenlerden bizi davet eden, Cilviya hanım, Cilbina hanım ve okul müdiresi Zulma hanım ayrıca konferansımızı sonuna kadar dinleyen Katolik kilisesinde görevli papaz Carlos beyefendiye, Bediüzzaman Said Nursi Hazretlerinin yazmış olduğu Risale-i Nur Külliyatından Asa-yı Musa eserini hediye ettik çok memnun oldular. Rabbim iman, hidayet ve İslâmı nasip etsin inşallah amin.

Okuldan ayrılıp medrese-i nuriyemize geldiğimizde bizi davet eden Cilviya hanım bir mesaj attı. Mesajında memnuniyetini ifade ederek şöyle diyor: "Çok güzel bir proğram oldu, sizin maneviyatınız, manevi havanız, (bizden şahsımızdan sandığı, Kur'an hakikatlarının manevi havası) öğrencilerin ruhuna tesir etti onları kendinize aldınız (yani etkiniz altına aldınız demek istiyor) iyiki geldiniz bizi kırmadınız. Bunu tekrar yapalım. Daha kapsamlı. Başka okullardan arkadaşlarımız da istiyorlar." 

Ve minAllahu Tevfik vel hidaye inşaAllah. 
Selam ve Duâ ile, dualarınızın devamını diliyoruz.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
17 Yorum