Nur talebeleri Uhuvvet, kardeşlik dersinde buluştu

Nur talebeleri Uhuvvet, kardeşlik dersinde buluştu

Bediüzzaman Said Nursi Hazretlerinin hizmetkarı ve talebesi Hüsnü Bayramoğlu Ağabeyin tertip ettiği aylık ihlas, uhuvvet dersi geçtiğimiz Pazar günü Esenyurt Medresesinde ifa edildi

Programa yurt içi ve yurt dışından binlerce Nur talebesi iştirak etti. Türkmenistan, Almanya, Avustralya, Kanada, Pakistan, Filipinler gibi ülkelerden gelen heyetlerle, Anadolunun dört bir yanından gelen dostların kaynaşması, kucaklaşması görülmeye değer bir nur iklimini andırıyordu. Esenyurt Nurun manevi fütuhat bayramına bir kez daha şahitlik ediyordu.

Okunan Uhuvvet ve İhlas derslerinden sonra lahika dersleri ile devam edilen birliktelik yakın zamanda dar-ı bekaya irtihal eden nur talebeleri ve şehidlerimiz için okunan hatm-i şeriflerin duasından sonra kılınan öğle namazı ve misafirlere yemek ikramıyla nihayet buldu.

Hüsnü Ağabey üzerinde sıklıkla durduğu sadakat, kanaat ve sebat hususunda yine lahikalardan dersler okudu ve bu defa tesanüd bahisleri ve bilhassa Risale-i Nur’un şahs-ı manevisine dahil olmanın lüzum ve kıymetinden bahseden yerleri nazarlara sundu.

Bütün cemaatle tek tek musafahalaşan Hüsnü Ağabey “hepimizi bu kudsi hizmette son nefesimize kadar sadakatla istihdam etmesini Cenab-ı Hak’tan niyaz ediyoruz” duasıyla hatime verdi.

Nurdan Haber

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum