Nur Kardeş'ler ödüllendirildi

Nur Kardeş'ler ödüllendirildi

Sene boyunca yapılan Nur Kardeş olarak isimlendirilen Risale-i Nur talebe hizmeti programlarının kapanışı mahiyetinde bir program gerçekleştirildi.

Şekercihan Derneği tarafından 2018-2019 eğitim döneminin başında planlanan programın yarışmaları erkeklere mahsus ilk okul ve orta okul kademelerinde toplam 5 dalda olmak üzere 20-21 Nisan’da yapıldı.

Şenlikte yarışma sonuçları açıklanarak kazanan Nur kardeşlere ödülleri takdim edildi. Şenliğe katılan herkese çanta hediye edilerek hiçbir öğrenci eli boş gönderilmemiş oldu.

Sunuculuğunu İsmail Kartal’ın yaptığı ve oldukça hareketli geçen program sure ezber yarışması birincilerinin Kur’an-ı Kerim’den Yasin suresi tilaveti ile başladı. Ardından metin ezber yarışması ilk okul kademesinde birinci olan Bediüzzaman Kaya ezberlediği Veda Hutbesi’ni salonda da okudu ve dereceye girenlere ödülleri takdim edildi.

Metin ezber yarışmasının orta okul kademesinde birinci olan Veysel Üstün Risale-i Nur’dan ezberlediği bölümleri seslendirdi. 

40 Hadis yarışması ilk okul birincisi Sacid Güler ile orta okul birincisi Emir Uçar karşılıklı olarak ezberledikleri 40 hadisi sundular. Hadis ezber yarışmasının ödülleri takdim edildikten sonra sure ezber yarışmasında Yasin suresini ezberleyerek dereceye giren Nur kardeşler ödüllendirildi. Sonrasında 30 vecize ezber yarışması ilk okul birincisi Bünyamin Teymur ile orta okul birincisi Muhammed Öner ezberledikleri vecizeleri okuyup ödüllerini aldılar. Son olarak bilgi yarışması ilk okul birincisi Said Tanış ile ortaokul birincisi Emir Kuş sahneye çağrılarak diğer dereceye girenlerle birlikte ödüllerini aldılar. 

Tüm yarışma dallarında birincilere bisiklet, ikincilere arama özellikli akıllı saat ve üçüncülere dijital saat hediye edilerek toplamda 30 ödül dağıtıldı. Şenliğe katılan diğer öğrencilere de çanta verilerek hediyesiz kimse gönderilmemiş oldu. Ayrıca program boyunca ödül törenlerinin arasında çeşitli Risale-i Nur hizmet videoları gösterildi. 

Şenlik programı Risale-i Nur yaz faaliyetleri hakkında bilgilendirmeler yapılarak hatıra fotoğrafı ile sonlandırıldı.

foto_galeri-002-001.gif

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
2 Yorum