Nur camiası ile İslamcı tartışması basit değil

Nur camiası ile İslamcı tartışması basit değil

Aktay: Nur çevreleri ile İslamcı kesimler arasındaki tartışmalar "basit" şekilde cereyan etmedi

Risale Haber-Haber Merkezi

Yeni Şafak yazarı Yasin Aktay, Nur camiası ile Milli Görüş'ün bazı konulara yaklaşım karşılaştırmalarında Milli Görüş'ün "şamar oğlanına" çevrildiğini ileri sürdü.

Mustafa Akyol'un "İslamcı-Nurcu" tartışmalarına değinen Aktay, Hayrettin Karaman'ın da isim vermeden tartışmaya katkıda bulunduğunu belirterek Nur camiası ile Milli Görüş'ün bazı konulara yaklaşım karşılaştırmalarında Milli Görüş'ün "şamar oğlanına" çevrildiğini ileri sürdü.

Mustafa Akyol'un Risale-i Nur çevresini haklı Milli Görüş'ü yanlış değerlendirdiğini ifade eden Aktay, "Risale-i Nur çevrelerinin baştan itibaren AB konusundaki olumlu tutumunu zikreden Akyol'un bunu birincisinin hikmetine ikincisinin ise mutlak yanlışlığına yorması bugünden ve sadece bir taraftan bakan retrospektif bir okuma tabi. Yoksa ne bir tarafın hiç değişmemiş olması o zamandan beri haklılığının işareti ne de İslamcı camianın bugün AB'ye girmeyi savunacak bir noktaya gelmiş olması o zamanki haksızlığının" dedi.

Nur çevreleri ile İslamcı kesimler arasındaki tartışmaların "basit" şekilde cereyan etmediğini bildiren Aktay, yazısında şu görüşlere yer verdi:

"O gün Nur çevreleri ile İslamcı kesimler arasındaki tartışmalar Akyol'un anlattığı basitlikte de cereyan etmiyordu. Araya işe asıl rengi veren çok daha gerçek tartışmalar da giriyordu mutlaka.
Kaldı ki, bir konuda tutum değiştirebilmek siyasal aklın çalıştığını gösterir, hiç bir konuda tutum değiştirmediği halde bir defalığına herkesin kendi çizgisine gelmiş olması başlıbaşına övünülecek bir durum değil.

İLGİLİ HABER:
Mustafa Akyol: İslamcılar önce Nurculara dudak büktü