Nükleer enerjiyle çalışan uçak Jüpiter’i keşfedecek

Nükleer enerjiyle çalışan uçak Jüpiter’i keşfedecek

Jüpiter tamamen gaz bulutu olduğu için yüzeysiz bir yapıya sahip ve kalın bir atmosferden oluşuyor demek yanlış olmaz. Bilim insanları bu nedenle gezegenin keşfetmek için ilginç bir gezegen olduğunu düşünüyor.

Bilim insanlarına göre ağır bir atmosferde en iyi şekilde çalışmak için tasarlanan uçak, yeni bir uzay keşif türü başlatabilir. Jüpiter’in kalın atmosferinin aerodinamik bir uçuş için oldukça uygun olduğunu ve kirlenebilecek bir yüzeye sahip olmadığını belirten bilim insanları, nükleer uçak için çalışmalara başladı.

Gezegenin atmosferi, temelde biraz ince ayar yapılmış normal Dünya uçaklarını uçuracak kadar kalın.

Ana sorunlar, Jüpiter Güneş'ten çok uzak olduğu için güneş enerjisini kullanmanın bir yolu olmadığı ve gezegenin etrafında yüzen yeterli oksijen olmadığı için yanmanın da kullanılamayacağıdır.

Böylelikle bilim adamlarının yakıtının yıllarca olmasa da aylarca yanmasını sağlayacak nükleer enerjili pil tahrik sistemi üzerinde çalışıyor.

Nükleer yakıt, yakıt tükenmeden önce aylarca, hatta yıllarca sürdürülebilir uçuşa izin veren son derece yüksek enerji yoğunluğuna sahiptir. Kimyasal yanmanın aksine, nükleer reaksiyon, ısı üretmek için oksijene dayanmaz. Bu, anaerobik atmosferlerde uçuş sağlar ve oksitleyici taşımaya gerek kalmaz.

Jüpiter'i ve benzer gezegenleri keşfetmenin en iyi yollarından biri, neredeyse normal bir uçakla neredeyse aynı olan bir uçak geliştirmek ve nükleer enerjiyle çalışan bir ramjet'i ona eklemek olabilir.

KAYNAK: HABER7

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.