Nükleer anlaşmaya Netanyahu'dan tepki

Nükleer anlaşmaya Netanyahu'dan tepki

P5+1 ülkeleri ve İran arasında imzalanan nükleer anlaşmaya İsrail Başbakanı Netanyahu'dan tepki geldi. Netanyahu, 'İran'la varılan nükleer anlaşma dünya için tarihi bir hata' yorumunda bulundu.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, İran'la BM Güvenlik Konseyi'nin 5 daimi üyesi ve Almanya (P5+1 ülkeleri) arasında varılan anlaşmayı "tarihi bir hata" olarak nitelendirdi. 

Hollanda Dışişleri Bakanı Bert Koenders'le Kudüs'te yaptığı görüşmenin ardından basın toplantısı düzenleyen Netanyahu, "Bu anlaşma ile ilgili detaylara daha sonra değineceğim ama ondan önce şunu söylemek istiyorum; ne pahasına olursa olsun bir anlaşma yapmak istediğinizde sonuç bu olur" dedi. 

"Yansıyan ilk haberlere bakarak İran'la varılan nükleer anlaşmanın dünya için tarihi bir hata olduğunu söyleyebiliriz" diyen Netanyahu, şunları kaydetti:

"İran'ın nükleer silah kapasitesine ulaşmasını önlemesi gereken tüm alanlarda geniş kapsamlı tavizler verildi. Buna ek olarak İran, terör makinasına benzin doldurarak Ortadoğu ve dünya çapındaki saldırganlığına, yayılmacılığına devam etmek için yüz milyarlarca dolar alacak. Görüşmeler devam ederken bile "Amerika'ya ölüm" sloganları atanlara daha da fazla taviz vermek isteyen müzakerecileri durdurmak mümkün değildir.

Bir anlaşma imzalama arzusunun her şeyden daha güçlü olduğunu bildiğimiz için bunu önlemeye çalışmadık. Biz İran'ın nükleer silah edinmesini önlemek için çalıştık ve bu çabamız hala geçerli. İsrail'deki tüm liderlere sesleniyorum; şimdi ehemmiyetsiz politikaları bırakarak, İsrail'in güvenliği ve geleceği için bu en verimli çalışmanın ardında birleşme zamanı." 

İran'la BM Güvenlik Konseyi'nin 5 daimi üyesi ve Almanya (P5+1 ülkeleri) arasında Viyana'da süren nükleer müzakerelerde anlaşmaya varıldığı bildirilmişti.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.