Norveçe sığınmak zorlaşacak

Norveçe sığınmak zorlaşacak

Norveç'te sağ hükümet ülkeye göç ve ilticayı zorlaştıracak yasal düzenlemeler yapmaya hazırlanıyor.

Göç ve Entegrasyon Bakanı Sylvi Listhaug'un düzenlendiği basın toplantısında açıkladığı yeni yasa tasarısıyla hükümet, ülkeyi göçmen ve sığınmacılar için daha az cazip bir ülke haline getirmeyi hedefliyor.
 
Norveç'e sığınmacı akımını durdurmayı hedefleyen tasarının yürürlüğe girmesi halinde ülke sınırlarında iltica başvurusunda bulunanlar reddedilerek geldikleri ülkelere gönderilecek.
 
Tasarıyla aile birleşimiyle Norveç'e gelenlerin çalışma ve oturma izni alabilmeleri için dil bilmeleri gerekecek.
 
Bakan Listhaug, çalışma ve oturum izni bekleme süresinin 3 yıldan 5 yıla çıkarılmasının planlandığını söylerken, başvuru sahiplerinden bu sürede Norveççeyi yeterli derecede öğrenmelerinin talep edileceğini kaydetti.
 
Önlem almadıkları takdirde 5 milyon nüfuslu Norveç'e gelecek yıl 100 bin kişinin iltica edebileceğini belirten Bakan Listhaug, bu rakamların ülke ekonomisini olumsuz etkileyeceğini savundu. Listhaug, komşu ülkeler Danimarka, İsveç ve Finlandiya'dan gelecek kişilerin iltica başvurularını kabul etmeyeceklerini ve bu durumdakileri sınırdan geri çevireceklerini söyledi.
 
Sylvi Listhaug, Norveç'in vergi ödeyecek göçmen istediğini ve mevcut göçmen ve sığınmacıların en kısa sürede topluma entegre olmaları için çalışacaklarını sözlerine ekledi.
 
Avrupa'da kişi başına düşen gelirin en yüksek olduğu ülkelerden Norveç'e 2015'te yaklaşık 30 bin iltica başvurusu yapıldı.
 
(AA)
 
 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.