Noel ağacı Tacikistan'a giremeyecek

Noel ağacı Tacikistan'a giremeyecek

Tacikistan Eğitim ve bilim Bakanlığı yeni yıldan önce yayınladığı kararname ile eğitim kurumlarında Noel ağacı bulundurulmasını, süslenmesini ve toplu törenle kutlanmasını yasakladı

Tacikistan’da okullarda yeni yılın belli başlı sembollerinden Noel ağacı ve törenlerin yasaklandığı bildirildi.

Tacikistan Eğitim ve Bilim Bakanlığı ülkenin tüm eğitim kurumlarında yılbaşı törenlerinin sembolü olan Noel ağacını bulundurmayı yasakladı. İlgili kararname Eğitim Bakanı Nuriddinov Said tarafından imzalandı.
Bakanlığın kararnamesinde "Ülkenin tüm eğitim kurumlarında yılbaşı ağaçlarının getirilmesi, onların dekorasyonu, havai fişek kullanılması, yılbaşı bayramı yemekleri, hediyeleri verilmesi ve böyle törenler için para toplanması, ayrıca öğrencilerin ve talebelerin kitle halde bu bayramı kutlaması, restoranlarda yemek verilmesi ve diğer eğlenceler yasaklandı”, denildi.
Buna ek olarak, ülke eğitim kurumlarında 25 Aralık’tan 1 Ocağa kadar "eğitim kurumlarında kamu düzeninin sağlanması amacıyla sorumlu kişiler tarafından görevli gruplar organize edileceği ilan edildi.
Tacikistan Cumhuriyeti Eğitim ve Bilim Bakanlığı, yılbaşı dolayısıyla eğitim kurumlarında duvar gazeteleri yayınlamak, kültür, edebiyat ve spot etkinlikleri yapmayı tavsiyesinde bulundu.

Dünya Bülteni 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.