Nöbetçi masa, iftardan sonra da öğrenci kaydediyor

Nöbetçi masa, iftardan sonra da öğrenci kaydediyor

Üniversiteyi kazanan öğrencilerin heyecanla beklediği kayıt işlemleri dün başladı. Bu sene kayıtlarda ilk defa yapılan uygulamalar dikkat çekti

Çanakkale ve Edirne'de ilk kayıtları rektörler gerçekleştirirken, Çukurova Üniversitesi'nde (ÇÜ) kayıtların iftardan sonra da yapılabilmesi için nöbetçi masa açıldı. Bartın Üniversitesi'nde ise kayıt için şehir dışından gelen öğrencilere kolaylık sağlanması amacıyla otobüs terminali ile Bartın Üniversitesi arasında ücretsiz ulaşım hizmeti başlatıldı. Yükseköğretime bu yıl 8 bin 650 öğrencinin kaydolması bekleniyor.

ÇÜ Rektörü Prof. Dr. Alper Akınoğlu, Ramazan sebebiyle öğrencilerin kayıtlarını tamamlamaları için üniversite kampüsünde akşam saat 21.00'e kadar nöbetçi kayıt masası uygulaması yapılacağını söyledi. Kayıt yapılan alanda öğrenciler ve aileleriyle sohbet eden Rektör Akınoğlu, işlemlerin 5 gün süreceğini belirtti. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Akdemir, yeni eğitim yılının ilk öğrenci kaydını dün yaptı. İngilizce Öğretmenliği bölümünü kazanan Deniz Şensöz'ün kaydını gerçekleştiren Akdemir, üniversitenin eğitim fakültesine yoğun ilgi olduğunu ifade etti. Edirne Trakya Üniversitesi'nde de ilk kaydı Rektör Prof. Dr. Enver Duran yaptı. Sağlık Bilimleri Yüksekokulu Hemşirelik bölümünü kazanan Gözde Dökümcü'nün kayıt işlemlerini tamamlayan Duran, üniversitelerinde 2009-2010 akademik yılı için kayıtların 7 Eylül'e kadar süreceğini aktardı.

ERCİYES ÜNİVERSİTESİ'NDE 'JET' KAYIT

Erciyes Üniversitesi'nde evrakları eksiksiz olan öğrenciler, 5 dakikada kazandıkları bölüme kayıt yaptırma imkanı buldu. Öğrenci İşleri Daire Başkanı Mustafa Topaktaş, vakit kaybını önlemek amacıyla her fakülte ve bölüm için ayrı stant kurduklarını kaydetti.

Ek yerleştirmeler için 90 bin kontenjan boş

Üniversitelere kayıt tarihleri, adayların sınav sonuç belgesinde yer alıyor. Öğrencilerin belirtilen günlerde gerekli belgelerle birlikte kazandıkları üniversiteye bizzat kayıt yaptırması gerekiyor. YÖK'ün genelgesine göre, bu seneden itibaren işlemlerde öğrencilerden yükseköğretim kurumları tarafından nüfus cüzdanı ve ikametgah istenmeyecek. Kayıt sırasında sadece vatandaşlık numarası sorulacak. Öğrencilerden öğrenim katkı bedeli haricinde de her ne ad altında olursa olsun hiçbir ücret talep edilmeyecek. Ancak adaylardan sağlık kurulu raporu istenebilecek.

Üniversitelere kayıtların tamamlanmasının ardından boş kalan kontenjanlara ek yerleştirme yapılacak. Ek yerleştirme başvuru tarihleri ÖSYM tarafından duyurulacak. ÖSS merkezi yerleştirme sonucuna göre lisans programlarında 26 bin 643, ön lisans programlarında 61 bin 959 kontenjan boş kaldı.
Zaman