Nisanda 'beyaz' sürpriz, bu yollara dikkat

Nisanda 'beyaz' sürpriz, bu yollara dikkat

Türkiye'nin özellikle iç kesimlerinde etkili olan soğuk hava ve kar yağışı ile birlikte birçok kent beyaza büründü.

Düzce ve Kastamonu'nun İnebolu ilçesinde kar yağışı etkili olurken, Bolu Dağı'nda kar kalınlığı 20 santimetreye ulaştı.

D-655 Düzce-Zonguldak Batı Karadeniz bağlantı yolunun Hiciz ve Kabalak rampalarında sürücüler, zaman zaman kayganlaşan zeminde zor anlar yaşıyor.

Kaynaşlı, Yığılca ve Gölyaka ilçeleri ile yüksek kesimlerdeki Topuk Yaylası, Güzeldere ve Tepeköy mevkilerinde kar kalınlığı 30 santimetreyi aştı.

D-100 karayolunun Bolu Dağı geçişindeki Bakacak, Karanlıkdere, Bıçkıyanı, Darıyeri Hasanbey ve Dipsizgöl mevkilerinde sürücüler, araçlarına zincir takarak ilerliyor. 

Karayolları ekipleri, kar küreme ve tuzlama çalışması yapıyor. Trafik ekipleri de sürücüleri dikkatli olmaları ve hız yapmamaları konusunda uyarıyor. 

Kastamonu

İnebolu ilçesinin yüksek kesimlerinde de sabah saatlerinden itibaren kar yağışı başladı.

İnebolu-Kastamonu karayolunun Çuhadoruğu geçidinde kar kalınlığı 5 santimetreyi buldu. 

Görüş mesafesi ise sis nedeniyle 20 metreye kadar düştü.

Afyonkarahisar-Antalya karayolu 

Yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle ulaşıma kapanan Afyonkarahisar-Antalya karayolu ulaşıma kapandı. Ekiplerin yoğun çalışmaları sonucu yol yeniden trafiğe açıldı.

Denizli-Antalya karayolunda ulaşım aksadı

Bu arada, olumsuz hava koşulları nedeniyle özellikle Denizli-Antalya Karayolu'nun Cankurtaran mevkisinde trafikte aksama yaşandı ve yol ulaşıma kapandı. Karayolu, ekiplerin çalışmaları sonucu yeniden araç trafiğine açıldı.

Bozkurt ve Çardak ilçelerindeki kar yağışı dolayısıyla Denizli-Afyonkarahisar Karayolu'ndaki ulaşım kontrollü olarak sağlanıyor.

Leyleklere nisan ayında "kar" sürprizi

Konya'nın Beyşehir ilçesinde nisan ayında yağan kar, ilçeye gelen leyleklere de "beyaz" sürpriz yaşattı.

Geceden bu yana aralıklarla devam eden yağış sonrası vatandaşlar güne beyaz örtü ile uyandı. Çocuklar okullarına kar yağışı altında giderken, bazı vatandaşlar araçlarının üzerine ve camlarına elleriyle bugünün tarihini yazdı.

Nisan ayında gelen kar yağışı, leyleklere de sürprizi yaşattı. İlçe merkezinde camilerin üzerine yuva yapan leylekler, kar yağışı altında ilginç görüntüler oluşturdu.

Kütahya'da kar yağışı etkili oluyor

Kütahya'da etkili olan kar yağışı, bazı karayollarında ulaşımda aksamalara yol açıyor.

Domaniç-İnegöl karayolu Kocayayla Geçidi'nde tır ve çekiciler ile kar lastiği veya zincir bulunmayan araçların geçişlerine izin verilmiyor. Karayolları ekipleri, yolun ulaşıma kapanmaması için çalışmalarını sürdürüyor.

Kütahya'yı Eskişehir ve Afyonkarahisar'a bağlayan karayollarında ise sürücülerin zincirsiz ve kar lastiksiz trafiğe çıkmaması istendi.

İl merkezi, gece başlayan kar yağışı dolayısıyla adeta beyaza büründü. Kar kalınlığı kent merkezinde 5, yüksek kesimlerde 10 santimetreye ulaştı.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.