Ninelerin Kur'an öğrenme azmi görenleri imrendiriyor

Ninelerin Kur'an öğrenme azmi görenleri imrendiriyor

Yaşları 60 ile 80 arasında değişen torun sahibi nenelerin Kur'an-ı Kerim'i öğrenme azimleri görenleri gayrete getiriyor.

Torun sahibi olduktan sonra Adıyaman Hacı Mehmet İnan Kız Kur'an Kursu'nda Kur'an öğrenmeye başlayıp büyük bir mesafe kat eden kadınların çabaları ve Kur'an sevgileri gözlerinden okunuyor.

"Çok mutluyum Kur'an-ı Kerim öğreniyorum"

60 yaşında Kur'an öğrenmeye başladığını dile getiren Saadet Ertürk, "Okulların kapanmasına 20 gün kala Kur'an okumaya başladım, çok mutluyum. 6 senedir devam ediyorum. Hocamızın sayesinde Kur'an okumayı öğrendim. İnşallah ölünceye kadar okumaya devam edeceğim. Her bir harfi öğrendiğimde ayrı bir mutluluk hissediyorum. Çocukluğumda Kur'an öğrenmeyi çok istiyordum. Fakat babamın hastalığından dolayı ona bakmak zorunda olduğumdan kursa gidemedim. Ama şimdi çok mutluyum kursa gelip Kur'an-ı Kerim öğreniyorum. Arkadaşlarıma da öğrenmeleri için rica ediyorum,  onları teşvik ediyorum." ifadelerini kullandı.

"Buraya gelince huzura kavuşuyoruz"

Kur'an Kursu'na gelince huzur bulduğunu belirten 60 yaşındaki Elif Kaya, "Hacca gideceğim. 2008 yılında kursa başladım. O zaman Kur'an okumayı bilmediğim için duaları doğru okuyamıyordum. Somuncu Baba'da Elif-Ba okumaya başladım, orada Kur'an okumayı öğrendim. O zamanlar torunlarıma bakıyordum. Fırsat buldukça kursa giderek okumamı pekiştirmeye çalıştım. Bu kursa 2 senedir geliyorum. Burada hocamız bize ders veriyor. Allah kendisinden razı olsun biz kendisinden razıyız. Biz öğrendik, bütün gençlerin de öğrenmesini istiyorum. Buraya gelince huzura kavuşuyoruz. Bu çok güzel bir duygu, Allah herkese nasip etsin." dedi.

"Yalnız yaşıyorum Kur'an bana arkadaş oluyor."

68 yaşında kursa devam eden ve yalnızlığını Kur'an okumakla giderdiğini belirten Hayriye Çalışkan "2014 yılında Kur'an öğrenmeye başladım. Sağlık sorunlarımdan dolayı düzenli gidip gelemiyorum. Fakat kendimi iyi hissedince hemen buraya geliyorum. Buraya gelince çok mutlu oluyorum, huzur buluyorum. Ortam çok güzel, hocamız çok iyi birisi. Buradaki huzuru anlatamam. Sağlığım el vermese dahi buraya gelince huzur buluyorum. Kur'an-ı Kerim öğrenmek çok güzel bir duygudur. Allah bu duyguyu herkese nasip etsin. Ölmüşlerimizin ruhuna bir Yasin okumak çok çok güzeldir. Bu duyguyu yaşamak lazımdır. Torunlarıma Ayetü'l Kürsi öğretmek çok güzeldir. Yalnız yaşıyorum, Kur'an bana arkadaş oluyor." ifadelerini kullandı.

"Kur'an okumak stresi atıyor"

Kur'an okuyunca rahatladığını dile getiren 60 yaşında 5 torun sahibi Fatma Yılmaz, "3 yıldır Kur'an-ı Kerim'i öğrenmeye geliyorum. Daha önce çocukluğumda da gitmiştim, çok sevdiğim için kafamda kalmıştı. Kur'an kursları insanın içine ferahlık, huzur veriyor. İnsan buraya gelince stresini atıyor. Nasıl ki namaz kıldığınızda rahatlıyorsunuz, Kur'an okuyunca da öyle rahat ediyorsunuz. Çok şükür okumayı öğrendim fakat topluluklarda okumaya çekiniyorum. Tecvidli okuyup daha da geliştirmek istiyorum. Herkesin buraya gelip Kur'an okumasını arzuluyorum. Kur'an okumak insanın ufkunu açıyor, dünyaya bakışınız değişiyor, yufka yürekli oluyorsunuz. Telefonları elinizden bırakın, televizyonların önünden kalkıp Kur'an okumaya gelin. Yolda gelirken komşularımı da davet ediyorum. Kur'an yolunda bir adım atmak ve o yolda ölmek çok büyük sevaptır." şeklinde konuştu.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.