Nil sularının paylaşımı tartışılıyor

Nil sularının paylaşımı tartışılıyor

Mısır Sulama Bakanı Hüsam Megazi, "Etiyopya'nın nehrin yatağını değiştirmesi tabii bir uygulamadır" dedi.

Kahire yönetiminin, Etiyopya'nın Nil Nehri üzerinde inşa ettiği Hedasi Barajı nedeniyle nehrin kollarından birinin yatağını değiştirmesini "tabii bir uygulama" olarak gördüğü bildirildi.

Mısır Haber Ajansı MENA'nın haberine göre, Mısır Sulama Bakanı Hüsam Megazi yarın taraflar arasında başlayacak olan müzakerelere iştirak etmek üzere gittiği Sudan'ın başkenti Hartum'da gazetecilere açıklamada bulunarak, "Etiyopya'nın nehrin yatağını değiştirmesi tabii bir uygulamadır" dedi.

Yarın, başkent Hartum'da Mısır, Sudan ve Etiyopya sulama bakanlarının Hedasi Barajı'yla ilgili gerçekleştireceği müzakerelerin 2 gün sürmesi bekleniyor.

Üç ülkenin dışişleri ve sulama bakanları arasında 12 Aralık'ta gerçekleşen toplantıda müzakerelere iki hafta sonra 27 Aralık'ta Hartum'da başlanması kararlaştırılmıştı.

Etiyopya'nın, Nil nehri üzerine inşa etmeyi planladığı Hedasi Barajı projesi sebebiyle nehrin kollarından biri olan Mavi Nil'in yatağını değiştirmeye başlaması, Mısır ile Etiyopya arasında gerginliğe neden olmuş, proje hakkında karşılıklı yapılan açıklamalar iki ülke arasındaki ilişkileri olumsuz etkilemişti.

(AA)

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.