Nijer'den Boko Haram terörüne karşı 'güç birliği' çağrısı

Nijer'den Boko Haram terörüne karşı 'güç birliği' çağrısı

Rusya'nın Niamey Büyükelçisi Alexi Doulyan, Boko Haram örgütünü ortadan kaldırmak için Rusya ile Nijer'in işbirliği içinde olması gerektiğini bildirdi.

Nijer'in başkenti Niamey'de Devlet Başkanı Mahamadou Issoufou ile görüşmesinin ardından açıklama yapan Doulyan, ülke olarak örgüte karşı komşu ülkelerle mücadele veren Nijer'in yanında olduklarını belirterek "Boko Haram'ın ortadan kaldırılması için güçlerin birleştirilmesi gerekiyor" dedi.

DAEŞ'e yönelik Suriye'de benzer bir mücadele verdiklerini ifade eden Doulyan, örgütün Afrika'ya kadar uzanmaya ve güvensizlik ortamını yerleştirmeye çalıştığını söyledi.

Söz konusu örgütlere karşı güçlerin birleştirilmesi ve işbirliğinin geliştirilmesi konusunda Issoufou ile anlaşma sağladıklarını belirten Doulyan, iki ülke arasındaki ilişkilerin güçlendiğini vurguladı.
Barışı ve güvenliği sağlamak amacıyla Nijer ile ilişkilerini geliştirdiklerini kaydeden Rus diplomat, bu işbirliğinin iki ülkenin karşılıklı çıkarlarına cevap verdiğini söyledi.

Çad, Nijer, Nijerya, Kamerun ve Benin, Boko Haram ile mücadele kapsamında "Ortak Çok Uluslu Müdahale Gücü" oluşturmuştu. Müdahale gücünün göreve başladığında, Boko Haram ile silahlı grupların saldırılarına maruz kalan bölgelerde güvenliğin, istikrarın ve insani yardımın sağlanması için çalışması planlanıyor.
Müdahale gücünün operasyonlara başlaması için BM'de oylama yapılması bekleniyor.

Kaynak: AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.