Niğde Bor Enerji İhtisas Bölgesi'nde sona gelindi

Niğde Bor Enerji İhtisas Bölgesi'nde sona gelindi

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Işık, Niğde'nin Bor ilçesinde 2 bin 539 hektarlık alanın, 'Enerji İhtisas Endüstri Bölgesi' olarak ilan edilmesi için Bakanlar Kurulu kararının beklendiğini söyledi.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Niğde'nin Bor ilçesinde 2 bin 539 hektarlık alanın 'Niğde Bor Enerji İhtisas Endüstri Bölgesi' olarak ilan edilmesi için çalışmaların Başbakanlığa iletildiğini belirterek, "Niğde Bor Enerji İhtisas Endüstri Bölgesi ile ilgili bakanlar kurulu kararının alınması bekleniyor" dedi.

Bakan Işık, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Niğde Bor Enerji İhtisas Endüstri Bölgesi'ne ilişkin değerlendirmelerde bulundu. 

Niğde'nin günlük ortalama güneşlenme süresi bakımından Türkiye'nin en iyi güneş enerjisi potansiyeline sahip illerinden biri olduğuna dikkati çeken Işık, "Niğde Valiliği tarafından mart ayında bakanlığımıza gönderilen yazıda, ilin topraklarının genelde verimsiz ve diğer enerji kaynakları yönünden zayıf noktada bulunduğu belirtilerek, Bor ilçesinde yer alan 2 bin 539 hektar büyüklüğündeki mera arazisinin 'Enerji İhtisas Endüstri Bölgesi' olarak ilan edilmesi talep edilmişti" diye konuştu.

Işık, güneş enerjisinden elektrik üretmek amacıyla Niğde Bor Enerji İhtisas Endüstri Bölgesi için Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığının uygunluk görüşünün alındığını ifade etti. Uygunluk görüşünün alınmasının ardından, temmuz ayında yer seçimi etüt çalışmasının yapıldığını bildiren Işık, bu çalışma sonucunda 2 bin 539 hektarlık alanın tamamının, enerji ihtisas endüstri bölgesi olarak ilan edilmesi fikrinin netleştiğini anlattı.

"2 bin 539 hektarda, güneşten elektrik üretilecek"

Konunun Endüstri Bölgeleri Koordinasyon Kuruluna sunulması kanaatine varıldığını belirten Işık, şöyle devam etti:

"Endüstri Bölgeleri Koordinasyon Kurulumuzun bu ayki toplantısında, Niğde'nin Bor ilçesi, Badak ve Seslikaya köyleri sınırları içinde Tozlukaya, Karataşlı, Çekirge Yurdu ve eski Badak mevkilerinde bulunan 2 bin 539 hektarlık alanın, 'Niğde Bor Enerji İhtisas Endüstri Bölgesi' olarak ilan edilmesi için çalışmaların bakanlar kuruluna sunulması oy birliğiyle kararlaştırıldı. Konu, bakanlığımızın yazısıyla Başbakanlığa iletildi."

Işık, Niğde Bor Enerji İhtisas Endüstri Bölgesi ile ilgili Bakanlar Kurulu Kararı alınmasının beklendiğini kaydetti.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.