Neye talibiz?

Güzel günler mi yaşıyoruz, daha güzel günler ileride mi? Bakarsan havalar güzel gibi görünüyor, soğuk yok; bakarsan yağmur da yok! Uzun bakış gerekiyor gerçek güzelliği görmek için; mevsimler ötesine, zaman üstüne gitmeli gelmeli, mekân melekûtuna inmeli bunun için!

Yazda üşümek gerçekliğe ters, kışta üşümemek de!

Meteoroloji haberlerini takip etmek yağmur getirir mi? Dua mevsiminde dua etmemek iç kuraklığın dışa yansıması. Hastalıklar, musibetler, yağmursuzluk; dua mevsimi, ubudiyet hasat zamanı, acz eğitimi, fakr talimi günleri…

İnsan olmanın hatırlatıldığı fırsat günler…

Dünya mevsimi kısa süren bir hayat, dünya sonrası hayat sonu olmayan bir hayat; aklı olan hangisine tercih eder, fikri olan zihnini hangisine yorar, malı olan hangisine harcar, sermayesi olan hangisini yatırım yapar?

Kısa gün hesabı olan kısık bakışlılar hemen hazıra sarılır; kalbin isteği, ruhun dileği ebediyete yeltenmez, günle gülmek yeterli gelir onlara.

Melekut derinliğe girmeden mülkte yürümek kolaylığı ve sığlığı; mevsimlerin, gece gündüzün, hüznün kederin, yağmurun yağmursuzluğun gizli hikmetlerini göstermez.

Göremeyen suni gündemin güdümüne girer; haberler, istatistikler, paylaşımlarda çırpınır durur; bir arpa boyu hikmet devşiremez!

Aklın güzelliği, kalbin güzelliği, gözün güzelliği, kulağın güzelliğini düşünmek gibi derdi olmaz; çünkü vakti yoktur, zihni meşgul, latifeleri boş şeylerle doludur!

Günümüz dünyasının ekseri böyle değil mi?

Gaflet perde perde, kuraklık katman katman; söz nasıl tesir eder, hal nasıl tesir eder?

Zor günler!

Umut bulutları üzerimizde gezmiyor değil; gökler ötesine dua, yakarış, kusurunu itiraf, tövbe ve istiğfarları çokça göndermek gibi yükümlülük içindeyiz yerde yaşayanlar olarak.

Bunun için gönderildik buraya; varlık sebebimizi unuttuğumuzda yağmursuzluk, ekonomik kriz, hastalık, keder hep bir hatırlatma ve ikaz...

Hatırlatma ile hikmet yola yeniden dönen güzelliği yakalamıştır.

Bir bakışa göre güzel günlerdeyiz, diğer bir bakışa göre karanlık.

Mesele bakış, düşünüş ve tercih meselesi.

Ve neye talibiz; mülke mi melekuta mı? O yönelişe göre güzellik ve çirkinlik kendini gösterir vesselam.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum