'Ney sesi insanları İslam'a çağırıyor'

'Ney sesi insanları İslam'a çağırıyor'

Konya'da yaklaşık 35 yıldır ney üfleyen Ali Erol, "Ney sesinden etkilenip Müslüman olan birçok kişi tanıdım" dedi.

Konya'da 35 yıldır ney üfleyen Ali Erol, tasavvuf musikisi ve bu enstrümana ilginin her geçen gün arttığını belirterek "Ney sesinden etkilenip Müslüman olan birçok kişi tanıdım. 'O ses bu aletten mi çıkıyor' diye araştırmaya başlayınca Hazreti Mevlana'yı buluyorlar. İnsanlar ülkemizi, bizi tanıyor, dinimizi araştırıyor ve Müslüman oluyor" dedi. 

Lise döneminde ney ile tanışan Ali Erol (52) Konya Büyükşehir Belediyesinin kursunda eğitim aldı. Konya Musiki Derneğinde sanatını icra eden Erol, gelecek kuşaklara da aktarılması için gönül verdiği bu enstrümanın yapımını da öğrendi.

Erol, gittiği ülkelerde ney üfleyenler ile karşılaştığında mutlu olduğunu, yıllardır ayrı kaldığı bir kardeşini yeniden görmüş gibi hissettiğini belirterek, şunları kaydetti:

"Bu bir kültür mirasıdır. Bunu gençliğe anlatmamız lazım. Konser için gittiğim Fransa'da bir İspanyol ile tanıştım. Ney sesinden çok etkilendi. Ardından her yıl Konya'ya gelmeye başladı. Bizden ders aldı, şu anda sahneye çıkıyor. Bana 'Müslüman olduğunu' söyledi. Ney sesinden çok etkilenmiş, araştırmaya başlamış, sonrasında Müslüman olmaya karar vermiş. Şu anda Türkiye'de, evli. Gönlü bu yola düşmüş işte."

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.