Merkel'in Ayasofya soruları

Merkel'in Ayasofya soruları

İstanbul’un tarihi mekanlarını ziyaret eden Merkel, Ayasofya için bir kilisenin aynı zamanda cami olarak nasıl aynı yönde durabildiğini sordu

Almanya Başbakanı Angela Merkel’in İstanbul’daki ilk durağı Ayasofya Müzesi ve Sultanahmet Camisi’ydi. Merkel’e Ayasofya Müzesi’ni gezdiren Müze Müdürü Haluk Dursun, “Basının ilgisi, Papa ve Obama ziyaretiyle kıyaslandığında rekor düzeydeydi” diye konuştu. Merkel’i, “Çok meraklı ve sıkça soru soran bir ziyaretçi” olarak tanımlayan Dursun, “Merkel, bir kilisenin aynı zamanda cami olarak nasıl aynı yönde durabildiğini sordu. Kudüs ve Mekke yönlerinin İstanbul’da birbirine yakın olduğunu, mihrap ile minber ilave edilerek bunun sağlandığından bahsettik” dedi. Dursun, Merkel’in padişahlar ile imamlar arasındaki ilişkiyi de sorduğunu anlatarak, “Ben de camide önde olanın imam olduğunu, padişahın imama uyduğunu söyledim” diye konuştu.

ÇOK GÜZEL, ÇOK MÜKEMMEL

Merkel, Ayasofya Müzesi’ni ziyaretinin ardından yürüyerek Sultanahmet Camisi’ne geçti. Merkel, duygularını “Çok güzel. Çok mükemmel” diyerek dile getirdi.
Star