Güher ve Süher Pekinel için de Said Nursi'li liste anlam taşıyor

Güher ve Süher Pekinel için de Said Nursi'li liste anlam taşıyor

Başbakan Tayyip Erdoğan'ın, "Ahmet Kaya'yı, Sabahat Akkiraz'ı, Ahmet Hani'yi, ve Said Nursi'yi" sıralaması Pekineller için de anlam taşıyor.

İngiltere'nin önde gelen müzik eleştirmenlerinden, The Pianist Magazine dergisinin editörü Alexander Letvin tarafından 'Arthur ve Karl Ulrich Schnabel'den sonra dünyanın en iyi piyano ikilisi' olarak tanımlanan Güher ve Süher Pekinel kardeşler, farklı etnik grupların Türkiye'ye zengin bir kültür mirası bıraktığına inanıyor.

Bunun iyi değerlendirilmesini isteyen Pekineller, "Bizi ayıran değil, birleştiren şeylere odaklanmamız gerekiyor. Sanat ve sanatçılar, bu anlamda önemli görevler üstlenebilir." açıklaması yaptı.

Başbakan Tayyip Erdoğan'ın, "Biz birlikte Türkiye'yiz." demesi ve "Ahmet Kaya'yı, Sabahat Akkiraz'ı, Ahmet Hani'yi, ve Said Nursi'yi" sıralaması Pekineller için de anlam taşıyor.

"Biz bu kültürler sayesinde buralara geldik. Onları yok edersek barınamayız." diyen Pekinel kardeşler, Başbakan'ın birlik projesiyle ilgili daha net mesajlar ortaya koyması gerektiğini düşünüyor. "Açılımda nelerin olacağını hâlâ kimse bilmiyor. Bunu bir bilinçlenme süreci olarak görmemiz lazım. Ne istiyoruz, açılım nedir, ortaya koyulması lazım." uyarısında bulundu.

Güher ve Süher Pekinel, farklı kültürel zenginliklerden oluşan miras sebebiyle birçok ülkenin Türkiye'ye gıptayla baktığını da vurguluyor: "Bu budur, bu şudur diye niye birbirimizi ayırıyoruz? Kürt diye birini hiçbir zaman ayırmadık. O bizim bir parçamızdır. Hepimiz bir bütünün küçük birer parçasıyız. Birbirimizden kopup farklı fontlar oluşturarak değil, bir arada güzeliz. Matematik diliyle söylersek, toplumda artı ve eksiler mutlaka olur. Bu farklı kutuplar bir arada bulunursa zenginliktir."

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.