Sabahat Akkiraz: Said Nursi de Anadoluyu değerli kılanlardan

Sabahat Akkiraz: Said Nursi de Anadoluyu değerli kılanlardan

Türk Halk Müziği Sanatçısı Sabahat Akkiraz, Başbakan Erdoğan'ın ismini saydığı 14 kişi için, "Hepsi, Anadolu'yu değerli kılan insanlardır" dedi.

Risale Haber-Haber Merkezi

Türk Halk Müziği Sanatçısı Sabahat Akkiraz, Başbakan Erdoğan'ın ismini saydığı 14 kişi için, "Hepsi, Anadolu'yu değerli kılan insanlardır. Türkiye, bu değerlerin toplamıdır. Anadolu insanı, bu değerleri hem bağrından çıkarmış hem de onlardan ilham almıştır" dedi.

Akkiraz, Star'dan Murat Menteş'in sorularını cevaplandırdı. İşte o röportajdan bir bölüm:

Başbakan'ın, AK Parti 3. Olağan Kongresi'nde yaptığı konuşmada geçen 15 isimden birisiniz. Diğer 14 kişi şu anda hayatta değil. Ne hissediyorsunuz?

Onur duydum. Hoşnut oldum. Nezaket ve iltifat daima insana tesir eder. Aynı mezhepten, aynı meşrepten olmasak da, büyük memnuniyet duydum. Babam 'Siyasetin samimiyeti olmaz' derdi. Fakat samimiyetsiz de hayat olmaz, sanat olmaz.
Bence biz bu dengeleri kuracak olgunluğa ulaşıyoruz artık. Başbakan'a nezaketinden, iltifatından ötürü çok teşekkür ediyorum. Bizlere sevinç ve umut verdi.

Anılan isimler hakkında görüşünüz nedir?

Tayyip Bey, Anadolu'nun geleneksel ve modern simge isimlerini andı. Yunus Emre, Ahmet Yesevi, Hacı Bektaş Veli, Tatyos Efendi, Hacı Bayram Veli, Said-i Nursi, Mehmet Akif, Nazım Hikmet, Cem Karaca... Hepsi, Anadolu'yu değerli kılan insanlardır. Türkiye, bu değerlerin toplamıdır. Anadolu insanı, bu değerleri hem bağrından çıkarmış hem de onlardan ilham almıştır.

Tişörtünüz şahaneymiş. Üzerinde neden Muhammed Ali fotoğrafı var?

Çünkü Muhammed Ali hayranıyım.
Almanya'da sabah 5'te kalkıp Ali'nin maçlarım izlerdik. Onun kazanması için hep dua ederdik, hattâ ben duam kabul olsun diye oruç tutardım. Muhammed Ali kazandığmda sevinçten uyuyamazdık. Bir keresinde babam, çalıştığı fabrikanın şefine 'Muhammed Ali, Frazer'm çenesini dağıttı' dediği için işten atılmıştı!

Muhammed Ali'ye olan sevginizin, Alevi kültürüyle de bir ilgisi var mı?

Şöyle: Muhammed Ali, kendi adı Hollyvvood Bulvarı'ndaki Şöhretler Kaldırımı'na yazılacağı zaman 'Hayır' demişti. 'Benim adım, aym zamanda Peygamber'in ve Halife'nin adıdır, kaldırıma yazamazsınız. Duvara belki.' Yani onun bu hassasiyetini, inançlarım gereği paylaşıyorum.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.