Said Nursi'li liste sevindirici

Said Nursi'li liste sevindirici

Agos Gazetesi yazarı Yetvart Danzikyan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Said Nursi'li sözlerini, "bir başbakanın bunları söylemesi tabii ki sevindirici" dedi.

Risale Haber-Haber Merkezi

Agos Gazetesi yazarı Yetvart Danzikyan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Said Nursi'li sözlerini, "bir başbakanın bunları söylemesi tabii ki sevindirici" dedi.

Danzikyan yazısında konuyla ilgili şu görüşlere yer verdi:

"Bu ülkenin tarihinden Ahmet Yesevi'yi, Hacı Bektaş'ı, Pir Sultan'ı, Hacı Bayram Veli'yi çıkartmaya kalkarsanız, onları görmezden gelirseniz, onları yok sayarsanız, bu ülke öksüz kalır, yetim kalır, köksüz ve dayanaksız kalır. Yunus Emre'siz bir Türkiye dilsiz kalır. Mevlana'sız bir Türkiye ruhsuz kalır. Sabahat Akkiraz'a kulak vermeyen, dinlemeyen Türkiye türküsüz kalır. Tatyos Efendi'yi yok sayan Türkiye'nin besteleri yarım kalır. Cem Karaca bu ülkenin hasretini çektiği kadar, bu ülke de Cem Karaca'nın hasretini çekti. 'Hoşçakalın İki Gözüm' diyen Ahmet Kaya'ya vefa göstermeyen Türkiye'nin şarkıları eksik kalır. Nasıl Mehmet Akif siz bir Türkiye tahayyül edilemezse, Nazım Hikmet'siz bir Türkiye eksik sayılır. Seversiniz sevmezsiniz, beğenirsiniz beğenmezsiniz, görüşlerini kabul edersiniz etmezsiniz ama Ahmedi Hani'siz, Bitlisli Said-i Nursi'siz bir Türkiye'nin maneviyatı noksan kalır. Biz, bu ülkenin tüm renkleriyle, bütün çiçekleriyle, bütün kokularıyla, dağları, taşları, ırmaklarıyla Türkiye'yiz."

"Elhak, itiraz edecek halimiz yok. Başbakan Erdoğan'ın geçtiğimiz cumartesi günü AKP Kongresi'nde yaptığı konuşmanın en ilginç bölümü, şu yukarıdaki sözler oldu. Basında epey konu edildi, yazıldı, çizildi. Eleştiren çok. Beğenen de çok. Kendi açımdan bakacak olursam, evet, bir başbakanın bunları söylemesi tabii ki sevindirici. Başbakan olduğu için. Türkiye'nin resmi ideolojisi ile başı hiç hoş olmayan biri olarak, mantıken, Başbakan'ı kutlamalıyım."