İyi fikirler bombardımanı ve Nursi

İyi fikirler bombardımanı ve Nursi

Taraf yazarı Berktay: Başbakan, “Said Nursî’den Nâzım’a, Yesevî’den Ahmet Kaya’ya herkesi sahiplen”en bir konuşma yapmış

Risale Haber-Haber Merkezi

Taraf gazetesi yazarı Halil Berktay, 4 Ekim sabahından itibaren iyi ve güzel fikirler bombardımanına uğradığını belirterek bunlardan birinin Başbakanın, “Said Nursî’den Nâzım’a, Yesevî’den Ahmet Kaya’ya herkesi sahiplen”en bir konuşma yapması" olduğunu söyledi.

Berktay, yazısında şu görüşlere yer verdi:

"Geçmişin ve yakın geçmişin onca kahrına, kederine karşın şu 4 ekim pazar sabahı Taraf’a baktığımda, bombardımana uğradığımı hissettim. İyi ve güzel fikirler bombardımanına. Hangisine el atacağımı, nasıl devam edeceğimi şaşırdım. Hemen her yönden, son haftalarda çokça uğraştığım “Balkanlardaki etnik temizlik geleneği” ve “Anadolu insanı” konularıyla eklemlenen bir şeyler yağıyor.

"AK Parti 3. kongresinde başbakan, “Said Nursî’den Nâzım’a, Yesevî’den Ahmet Kaya’ya herkesi sahiplen”en bir konuşma yapmış.

"Ayça Örer’in Ergun Babahan’la röportajı, “Ergenekon basını özgürleştirdi” başlığını taşıyor. (Yalnız basını mı?)

Bu satırların yayınlanacağı perşembe (8 Ekim) gününe kadar, kimbilir kimler, kaç kere değinmiş olacak, en azından birkaçına. Hiç soluk alamayacağım pazartesi-salı-çarşamba ders ve toplantı girdabından önce, hafta sonu yazmanın işte böyle bir dezavantajı var. Gene de pas geçmem olanaksız. Hepsi birbirine ve benim özel ilgilerime bağlı. Hepsi yaşamakta olduğumuz “sessiz devrim”e (bu da Etyen Mahcupyan’dan, 23 eylül) tanıklık ediyor."