Said Nursi'nin en 'mutsuz'u O

Said Nursi'nin en 'mutsuz'u O

Vatan yazarı Mutlu, Başbakan Erdoğan'ın Said Nursi'nin adını zikretmesini bir türlü hazmedemedi

Risale Haber-Haber Merkezi

Vatan Gazetesi yazarı Mustafa Mutlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Said Nursi'nin adını zikretmesini bir türlü hazmedemedi. Mutlu, Erdoğan'a "o listedeki bir ismi geri al" dedi.

Vatan Gazetesinde önceki gün yayınlanan yazısında "En büyük devlet büyüğü, o listedeki bir ismi geri almalı!" başlığını kullanan Mutlu, ismini vermeden Erdoğan için "En büyük devlet büyüğü" ifadelerini kullandı.

Erdoğan'ın ifade ettiği isimler arasına Said Nursi'yi de "sıkıştırdığını" anlatan Mutlu, "Atatürk'e 'Deccal' diyen Said-i Nursi'yi sıkıştırıveriyor listeye... Böyle birisi için, 'Onsuz ülkenin maneviyatı eksik kalır' diyerek, 'aklama, yıkama, tedavüle sokma' operasyonu yapıyor" dedi.

Mutlu, listeden Said Nursi'nin çıkarılması için kampanya açılması gerektiğini de şöyle açıkladı:

"Ben bir manevi âlemde, İslam Deccalini gördüm" diyen kişinin, Said-i Nursi olduğunu hiç duymadınız mı? (Şualar 458-459,SiracunNur247) Onun, "Kur'an'a zararlı bir adam çıkacak demiştim. Sonra Mustafa Kemal'in o adam olduğunu zaman gösterdi" dediğini de mi bilmiyorsunuz? (Odatv.com'dan) İşte o zaman, size onu "manevi lider" diye yutturanlara söyleyecek sözünüz olmaz!

"Eğer okumuş, yazmış, duyarlı ve cesur vatandaşların çoğunlukta olduğu bir ülkede yaşıyor olsaydık, bu girişimleri yemez ve başlıktaki sözü kampanya haline getirirdik... Ama... Nerede bizde o yürek?"