Bir CHP'li Said Nursi olmaz diyor

Bir CHP'li Said Nursi olmaz diyor

Zaman yazarı Türköne, Said Nursi ismine itiraz eden CHP'lilerin olduğunu ifade ederek, "Sevmeyelim ama hiç olmazsa saygı duyalım; sevenleri adına" dedi.

Risale Haber-Haber Merkezi

Zaman Gazetesi yazarı Mümtazer Türköne, Said Nursi ismine itiraz eden CHP'lilerin olduğunu ifade ederek, "Sevmeyelim ama hiç olmazsa saygı duyalım; sevenleri adına" dedi.

Zaman Gazetesinin yeni kampanyasını köşesine taşıyan Türköne, kavga ile hayat bulanlara kimsenin dönüp bakmadığını belirterek, "Toplum bir şeyler arıyor: Huzur, refah, onur gibi pek değerli şeyler. Birileri de buluyor. Çok uzun bir tarih boyunca sabırla beklenen gerçekleşiyor" dedi.
Başbakan Tayyip Erdoğan'ın saydığı 14 isimden bazılarına itiraz edenlerin olduğunu hatırlatan Türköne, yazısını şöyle sürdürdü:

"Başbakan'ın pazar günü saydığı 14 isimden birine veya birkaçına itiraz edenler çıkıyor. CHP'li bir milletvekili gerisi tamam da "Bediüzzaman Said Nursî olmaz" diyor. Bir dostum bana "Ahmet Kaya'nın olduğu listeye ben onay vermem" dedi. Halbuki mesele bu isimler değil; bu isimlere saygı duyan, seven insanlar. Bu isimler üzerinden onların kucaklaşması, birbirlerine farklı bir gözle bakmaya başlaması. Sevmeyelim ama hiç olmazsa saygı duyalım; sevenleri adına.

"Artık zamanı geldi. Biz kavga etmezsek bizi ayıracak ve bizim adımıza karar verecek birileri de olmayacak. Bunun için kışkırtmayan, ötekileştirmeyen, anlamaya çalışan, saygı duyan bir irade lâzım. Yine bunun için önce "önyargıları yıkmak" gerekiyordu. Önyargılar içimizdeki engellerdi. Şimdi "aramızdaki duvarları yıkmak" gerekiyor. Daha enerjik, daha cesur ve daha kararlı olmak... Reklam filmindeki gibi bir omuz atınca bu görünmeyen duvarlar yerle bir oluyor. Değişime ayak uydurmak ve bir adım öte geçerek yolu aydınlatmak için bu duvarları aşmak gerekiyor.