Said Nursi devlet için ötekiydi

Said Nursi devlet için ötekiydi

Zaman yazarı Mehmet Kamış, Said Nursi'nin devlet için bir "öteki" olduğunu, fakat bunun Anadolu'nun fıtratına aykırı olduğunu yazdı


RisaleHaber-Haber Merkezi

Zaman yazarı Mehmet Kamış, Said Nursi'nin devlet için bir "öteki" olduğunu, fakat bunun Anadolu'nun fıtratına aykırı olduğunu yazdı...

İşte Mehmet Kamış'ın yazısından ilgili bölüm:

Said Nursi, Sabahat Akkiraz için ötekiydi; Mehmet Akif, Ahmet Kaya için... Pir Sultan bizim için ötekiydi, Ahmet Yesevi onlar için.

Hacı Bektaş-ı Veli, Tatyos Efendi, Yunus Emre, Mevlânâ, Sabahat Akkiraz, Cem Karaca, Ahmet Kaya, Mehmet Akif, Nazım Hikmet, Ahmet Hani, Said Nursi ve bunlar gibi milyonlarca aykırı düşünen, devlet için ötekiydi. Ancak bu hal, derin Anadolu için öylesine yabancı, öylesine ithal bir düşünce ki, bu toprakların fıtratına aykırı.

Belki de ilk defa hükümette olan bir partinin genel başkanı, Başbakan Tayyip Erdoğan bunların öteki değil, bu toprakların çok önemli değerleri olduğunu söyledi. Bu sözler; Anadolu'ya zorla ithal edilmiş hoşgörüsüzlüğü, yabancılaştırmayı üstümüzden atmak için çok önemli bir adımdı.

Artık camdan duvarları kırma vakti gelmedi mi? Bu hoşgörüsüzlüğe yeterince diyet ödemedik mi? Zorbalar iktidar olacak diye verdiğimiz kurban yetmedi mi?