Mustafa Karaalioğlu: TC'nin Nursi'ye çok büyük borcu var

Mustafa Karaalioğlu: TC'nin Nursi'ye çok büyük borcu var

Star Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Karaalioğlu, "Türkiye Cumhuriyeti'nin Nursi'ye çok büyük bir borcu var" dedi.

Ahmet Bilgi'nin haberi:

Risale Haber-Star Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Karaalioğlu, "Türkiye Cumhuriyeti'nin Nursi'ye çok büyük bir borcu var" dedi.

NTV'de yayınlanan Basın Odası programında konuşan Karaalioğlu, Başbakan Tayyip Erdoğan'ın saydığı isimlerin Osmanlı döneminde, cumhuriyet döneminde baskıya uğramış, unutturulmaya çalışılmış ya da hedef gösterilmiş, haksızlığa uğramış çeşitli şekillerle tarihin gadrine uğramış farklı farklı mazlumlar olduğunu söyledi.

Bediüzzaman Said Nursi'nin o listede olmayı en fazla hak edenlerden bir tanesi olduğunu vurgulayan Karaalioğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Said Nursi o listede olmayı en fazla hak edenlerden bir tanesi bana göre. Bir kere Bediüzzaman yani 'zamanın harikası' olarak bilinen çok değerli bir düşünce insanı. O liste içinde bugün Cumhuriyet Türkiye'sinde hala en fazla tesir oluşturan isimlerin başında geliyor Said Nursi. Ama en önemlisi Türkiye Cumhuriyeti'nin Nursi'ye çok büyük bir borcu var.

"Listeye itirazım yok o mantığa da itirazım yok. Bir sağcı başbakanın Sünni başbakanın kişisel özelliklerine baktığımızda hiç bir ayrım gözetmeksizin Alevi önderlerini yaşayan ölmüş Alevilerin sevdiği insanları bir komplekse kapılmaksızın dile getirmesi ve Türkiye'nin ayrılmaz değerlerinin bir parçası olarak söylemesi klasik anlamda kendi tabanının, kendi geleneğinin çok işi olmayan insanları, sanatçıları, şairleri, edebiyatçıları, Nazım Hikmet'in mezarını getirtmesi sadece söylemek değil bir takım adımlar da atıyor. Yapılabilecek bir takım şeyleri de yapıyor. Ahmet Kaya'nın da mezarını getirtmeye çalışıyor filan bunlar takdir edilecek şeyler."

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.