Said Nursi vardır da Atatürk yoktur

Said Nursi vardır da Atatürk yoktur

Yeni Çağ Gazetesi yazarı Altemur Kılıç, Başbakan Tayyip Erdoğan'ın konuşması için, "Said-i Nursi vardır da, yanılmıyorsam Mustafa Kemal Atatürk yoktur!" dedi.

Risale Haber-Haber Merkezi

AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kongrede yaptığı konuşma için, "itiraf etmeli ki, iyi yazılmış, edebi bir konuşmaydı" diyen Kılıç,

Başbakan Erdoğan'ın sözlerini köşesine taşıyan Kılıç, "Ahmet Yesevi'siz, Hacı Bektaş'sız, Pir Sultan'sız, Hacı Bayram Veli'siz Türkiye öksüz ve dayanaksız kalır... Yunus Emre'siz Türkiye dilsiz, Mevlânâ'sız Türkiye ruhsuz kalır. Sabahat Akkiraz'a kulak vermeyen Türkiye türküsüz kalır. Tatyos Efendi'yi yok sayan besteler yarım kalır. "Hoşçakalın İki Gözüm" diyen Ahmet Kaya'ya vefa göstermeyen şarklar eksik kalır. Mehmet Akif'siz bir Türkiye tahayyül edilemezse, Nazım Hikmet'siz Türkiye eksik sayılır. Görüşlerini kabul edersiniz etmezsiniz ama Ahmet-i Hani'siz, Bitlisli Said Nursi'siz bir Türkiye'nin maneviyatı noksan kalır.' Çok doğru; bu Türkiye'nin gerçekçi tablosudur ama tamam değil. Bütün iyi, kötü başka renkler eksik... Bunların "mevcut olmaması" anlamlı! PKK yok, DTP'ye atıf yok! Sadece "üzümü onlarla beraber yemek" daveti var. Ergenekon Davasının bulunmaması da dikkate şayandır... Ve en önemlisi Said-i Nursi vardır da, yanılmıyorsam Mustafa Kemal Atatürk yoktur!"