Hasan Celal Güzel: Başbakanın Said Nursi'yi dile getirmesi önemli

Hasan Celal Güzel: Başbakanın Said Nursi'yi dile getirmesi önemli

Başbakan Erdoğan'ın sözlerine ilişkin değerlendirmeler, “devletin tepesinden en ileri demokrasi sözleri” şeklinde oldu

Yakup Bulut'un haberi:

Başbakan Erdoğan'ın AK Parti kongresindeki “Nazım Hikmet, Ahmet Kaya, Said-i Nursi, Necip Fazıl gibi isimler olmadan Türkiye'nin maneviyatının noksan olacağı şeklindeki sözleri”ne ilişkin değerlendirmeler, “devletin tepesinden en ileri demokrasi sözleri” şeklinde oldu.

Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Siyaset Bilimi ve Kamu Hukuku Profesörü Levent Köker konuşmayı çok beğendiğini belirterek “Türkiye'de ilk kez bir Başbakan bu kadar demokratik ve çağdaş satandartları yüksek bir konuşma yaptı. Başbakan düzeyinde demokrasi söylemi ilk kez bu kadar ileri gitti. Türkiye'nin tümünü kucaklayıcı bir demokrasi projesi ile karşı karşıyayız diye düşünüyorum” diye konuştu.

Eski Devlet Bakanı Bakan Hasan Celal Güzel ise şunları söyledi: “Mesajları doğru bir konuşmaydı. Rakiplerinin sert tenkitlerine rağmen Sayın Erdoğan ılımlı, devlet adamı ciddiyetine yakışır şekilde konuştu. Bütün Türkiye'yi kucakladı. Nazım Hikmet'i, Ahmet Kaya'yı çok seven biri değilim ama onlardan bahsetmesinden rahatsız olmadım. Çok sevenleri var. Şimdiye kadar hiçbir devlet büyüğünün behsetmediği maneviyatımızı da Sayın Başbakan dillendirdi. Said-i Nursi hazretlerini bu şekilde dile getirmiş olması önemli.”

Prof. Dr. Fazıl Hüsnü Erdem, Başbakan'ın Türkiye'de demokrasi, özgürlük ve kardeşlikten yana olanların yüreğine su serptiğini söyledi.

Dicle Üniversitesi Öğretim Üyesi Vahap Coşkun'un değerlendirmesi ise “Bu konuşma demokratik açılım konusunda 11 Ağustos'taki konuşmasından sonraki en önemli referans konuşmasıdır. Ahmet Kaya'dan Tatyos Efendi'ye, Said-i Nursi'den Ahmedi Hani'ye kadar bütün değerlere kamusal itibar verdi” şeklinde oldu.
Yeni Şafak

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.