New York Üniversitesi'nde hukuksuz işlem: Soykırım diyen öğrencinin diplomasını verilmedi

New York Üniversitesi'nde hukuksuz işlem: Soykırım diyen öğrencinin diplomasını verilmedi

ABD'de, New York Üniversitesi (NYU), mezuniyet töreninde yaptığı konuşmada Gazze'de yaşanan soykırımı eleştiren Logan Rozos adlı öğrencinin diplomasını alıkoyduğunu duyurdu

NYU Sözcüsü John Beckman, okulun internet sitesinden yaptığı yazılı açıklamada, Rozos'u "kişisel ve tek taraflı siyasi görüşlerini" ifade etmekle suçladı.

Beckman, Rozos'un mezuniyet konuşmasını "şiddetle kınadıklarını" belirterek, öğrencinin "üniversite kurallarına uyma taahhüdünü ihlal ettiğini" ve üniversitenin kendisine karşı başlattığı disiplin işlemleri sürecinde diplomasının geri çekileceğini bildirdi.

Rozos'un disiplin süreci sona erene kadar diplomasının verilmeyeceği ve resmi olarak mezun sayılmayacağı ifade edildi.

24 yaşındaki Rozos, dün gerçekleştirilen mezuniyet töreninde yaptığı yaklaşık 2,5 dakikalık konuşmada, Gazze'deki saldırıları eleştirmiş ve "Filistin'de şu anda gerçekleşenlerin vahşet olarak kabul edilmesi" gerektiğini söylemişti.

Rozos, "Şu anda gerçekleşen soykırımın siyasi ve askeri olarak ABD tarafından desteklendiğini" belirterek, "Bu soykırıma ortak olmayı reddediyor ve bu vahşetin ahlaki yarasını hisseden tüm insanlar adına konuşmayı umuyorum." demişti.

aa

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.