Nevzat Tarhan: İntiharı ve ümitsizliği engelleyen 3 soru var

Nevzat Tarhan: İntiharı ve ümitsizliği engelleyen 3 soru var

Batı'dan yayılan benmerkezcilik ve narsisizm bütün insanları etkiliyor.

RİSALEHABER

Son iki haftada yaşanan intihar vakalarını yorumlayan Üsküdar Üniversitesi Kurucu Rektörü Prof. Dr. Nevzat Tarhan, insanı insan yapan değerlere dikkat çekti.

Huzur veren 3 soru

Sabah Gazetesi’ne konuşan Tarhan'ın sözleri şöyle:

“İnsanı insan yapan manevi değerler, "Ben kimim, hayatın anlamı ne, ölümden sonra ne olacak?" gibi sorular aslında huzur verir. İnsanı hayata bağlar, ümitsizliğe düşmesini engeller. Ama artık Batı'dan yayılan benmerkezcilik ve narsisizm bütün insanları etkiliyor. 

İnsana yapay ihtiyaçlar sunuldu

"Eskiden birkaç ihtiyacı olan insana yapay ihtiyaçlar sunuldu. İntiharın yaygın olduğu Batı ülkelerinin çoğunun maddi sorunu yok. Ama bugün herkesin çok fazla şeye ihtiyacı var maddi olarak, madde olarak. Çoğu da aslında gereksiz... Ama sahip olma duygusu manevi duyların yerine geçti. Bu da müthiş bir doyumsuzluğu ve akabinde mutsuzluğu beraberinde getirdi. 

Manevi boşluklar da globalleşiyor

"Biz aslında dini ve kültürel olarak bu konulara karşı sigortalıyız bir anlamda. Ama buna güvenmeyelim sadece. Yıllar önce Dünya Sağlık Örgütü'nün dünya parlamentolarına sunduğu bir İntiharı Önleme Paketi vardı. Bazı ülkeler bunu hayata geçirdiler. Ne yazık ki artık insan kişilikleri de globalleşiyor. Bu açıdan bakıldığında ihtiyaçlar, manevi boşluklar da globalleşiyor. İşin profesyonelleri bu konuda da önlem almalı...”

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.