Netenyahu'dan Ürdün'e sözlü saldırı

Netenyahu'dan Ürdün'e sözlü saldırı

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Ürdün'ün, "Kudüs'te bir polisi bıçaklayarak yaralayan vatandaşının ölümünden İsrail hükümetini sorumlu tutmasına" tepki gösterdi.

etanyahu'nun basın ofisinden yapılan açıklamada, "Ürdün'ün bu ikili oyuna son vermesi gereken zaman geldi. İsrail'in Ürdün'deki terör saldırılarını kınadığı gibi Ürdün'ün de İsrail'i hedef alan terör saldırılarını kınaması gerekmektedir. Terör her yerde terördür." ifadesi kullanıldı. 

İsrail Polisi Sözcüsü Luba es-Semri, yaptığı yazılı açıklamada, Doğu Kudüs'ün Eski Şehir bölgesinde "bıçaklı saldırı girişiminde bulunduğu" öne sürülen bir Filistinlinin vurularak öldürüldüğünü ifade etmişti.

Semri, daha sonra yaptığı açıklamada ise "bıçaklı saldırı girişiminde bulunduğu" iddiasıyla vurularak öldürülen kişinin, ülkeye turist vizesiyle giren 57 yaşındaki Ürdün uyruklu bir kişi olduğunu duyurmuştu.

Son dönemde İsrail'in Filistinlilere yönelik saldırılarındaki artış dikkati çekiyor. İsrail güçleri, "bıçaklı saldırı girişiminde bulunduğu" veya "araçla ezme girişiminde bulunduğu" iddiasıyla Filistinlilere yönelik ihlallerini sürdürüyor.

İnsan hakları örgütleri, İsrail'i saldırıda bulunduğu iddiasıyla Filistinlilere yargısız infaz uygulamakla suçluyor.

Türkiye

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.