Netanyahu'dan Alman hükmetine çağrı

Netanyahu'dan Alman hükmetine çağrı

Netanyahu, Berlin'deki "KaDeWe" mağazasının İsrail işgali altındaki bölgelerde üretilen malları raflardan kaldırma kararına karşı Alman hükümetini harekete geçmeye çağırdı.

Haftalık kabine toplantısı öncesi konuşan Netanyahu, İsrail işgali altındaki Filistin topraklarında üretilen malların üzerinde "İsrail ürünü" yazdığı için satışını durduran "KaDeWe" mağazasının bu kararının, "her açıdan boykot anlamına geldiğini" savunarak, "Tarihi ve ahlaki açıdan kabul edilemez olan bu adımı şiddetle protesto ediyoruz" ifadesini kullandı.

Netanyahu, şunları kaydetti:
 
"Berlin'deki KaDeWe mağazası Yahudilerindi, Naziler aldı. Bu mağaza Batı Şeria ve Golan Tepeleri'ndeki toplumlar tarafından (Yahudi yerleşimciler) üretilen ürünleri önce etiketledi (Yahudi yerleşim yerlerinde üretildiğini gösteren etiket). Şimdi ise bu ürünleri tamamen raflardan kaldırdıklarını öğrendik. Bu tam bir boykottur. Tarihi ve ahlaki açıdan kabul edilemez olan bu adımı şiddetle protesto ediyoruz. Ürünlerin etiketlenmesi kararına karşı çıkan Alman hükümetinin bu önemli konuda harekete geçmesini bekliyoruz."
 
AA

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.