Nepal depremin ardından ekonomik sıkıntı yaşıyor

Nepal depremin ardından ekonomik sıkıntı yaşıyor

Nepal'de, 25 Nisan ve 12 Mayıs'ta meydana gelen iki büyük depremin ardından, halk ekonomik yönden büyük sıkıntı yaşıyor.

Nepal'de, 25 Nisan ve 12 Mayıs'ta meydana gelen iki büyük depremin ardından, halk ekonomik yönden büyük sıkıntı yaşıyor. Depremden önce yabancı turistlerin yoğun ilgi gösterdiği ülkeye gelen turist sayısı da oldukça azaldı.

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, ülkedeki tarihi mekanlar, Himalaya Dağları ve "dünyanın çatısı" olarak değerlendirilen Everest Dağı için bu ülkeye gelen turistlerin sayısında depreme bağlı olarak büyük bir düşüş oldu.

Başkent Katmandu’daki Durbar Meydanı da depremden olumsuz etkilendi, tarihi yapılar büyük zarar gördü.

Meydandaki bazı tapınakların yıkıntıları nedeniyle oluşan molozlar, büyük oranda toplanırken, yıkılma tehlikesi olan yerler ise ziyarete kapatıldı. Depremden zarar gören yapıların eski ve yeni fotoğrafları da duvarlara asıldı.

İşsizlik sorunu hızla artıyor

Şehir merkezlerinde iş imkanlarının da azalmasıyla halk, köylere göç etmeye başladı. Köye giden halkın pek çoğu toprak kaymaları nedeniyle tarım yapamazken, daha çok hayvancılıkla uğraşıyor.

Başta ev kirası olmak üzere pek çok şeyin fiyatının arttığı Nepal'de, sağlık sorunları ülkenin en büyük problemi olarak göze çarpıyor.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.