NATO'nun müttefikleri Ukrayna'dan taraf oldu

NATO'nun müttefikleri Ukrayna'dan taraf oldu

NATO'nun 29 müttefiki, Ukrayna ile Rusya arasındaki gerilimde Ukrayna'dan taraf olduklarını ve Rusya'nın gemiler ile askerleri bir an önce serbest bırakmasını istedi.

NATO üyesi 29 ülke, Azak Denizi'nin Kerç Boğazı bölgesindeki gelişmeler ışığında Ukrayna'ya olan desteğini vurgularken, Rusya'ya Ukraynalı gemi ve denizcileri serbest bırakması çağrısında bulundu. 

NATO'nun 29 müttefikinden oluşan NATO Atlantik Konseyi'nden yapılan yazılı açıklamada, Rusya'nın Azak Denizi'nin Kerç Boğazı bölgesinde Ukraynalı gemi ve denizcilere karşı askeri şiddet kullanmasının kabul edilemez olduğu kaydedildi.

Açıklamada, "Rusya'ya Azak Denizi'ndeki Ukrayna limanlarına engelsiz erişim ve seyrüsefer serbestisi sağlaması çağrısını yapıyoruz." ifadesine yer verildi.

NATO müttefiklerinin Rusya'ya "gecikmeden" Ukraynalı gemi ve denizcileri serbest bırakması yönünde çağrıda bulunduğu belirtilen açıklamada, "Uluslararası tanınmış sınır ve kara suları çerçevesinde Ukrayna'nın egemenlik ve toprak bütünlüğünü güçlü bir şekilde destekliyoruz." ifadeleri kullanıldı.

"Gerekli desteği sağlamaya devam edeceğiz"

NATO'nun Ukrayna'nın "yanında olduğu" ve gerekli her türlü siyasi ve pratik desteği sağlamaya devam edeceği ifade edilen açıklamada, ittifakın gelişmeleri yakından takip etmeyi sürdüreceğinin altı çizildi.

Açıklamada, Rusya'nın Kırım'ı yasa dışı ilhakının sert bir şekilde kınandığı ve tanınmayacağı da hatırlatıldı

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.