NASA'dan 'uzayda bile israf yok' itirafı

NASA'dan 'uzayda bile israf yok' itirafı

Kara Delik'in çekim alanından hiç bir şey kaçamaz bilgisi artık geçerli değil

Kara delikler uzayla ilgili en çok merak edilen konulardan birisi olarak görülüyor. Kara delik nedir? içine çektiği şeylere ne oluyor?

Şimdiye kadar bilim insanları tarafından kara deliklerin çok güçlü çekim kuvvetleri olduğu için içinden hiçbir şeyin çıkmayacağı düşünülüyordu. Ancak NASA kara delikten çıkmayı başaran bir şey kaydetti.

NASA’nın keşif görevlerinden NuSTAR, 324 milyon ışık yılı uzaklıktaki bir kara delikten çıkan bir ışık patlaması gözlemledi. Yeni bulgulara göre son derece güçlü enerji parçacıkları koronaların bir kara delik etrafında toplandığı zaman X-ray ışını oluşturdu.

Kara delikler ışıkları saçmıyor ancak içine çektiği partiküller sonucu oluşan bir ışık halkasıyla görünüyor.

Bilim insanları, koronaların çok yüksek hızda hareket ettiğini belirtiyor. Kara delikten çıkmayı başaran koronanın ışık hızının yüzde 20’si hızında hareket ettiği aktarıldı.

NASA, “Araştırmalarımızın sonucu bize gösteriyor ki kara delikten çıkan X-ray ışınının sebebi fırlatılmış bir koronaydı” açıklamasını yaptı. Kara delikler hakkında hala bütün sorular cevaplanmamış olsa da bu olay kara delikleri anlamamız için büyük bir kaynak olabilir. Yeni Şafak

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum