NASA’dan uyarı: Dev asteroit geliyor

NASA’dan uyarı: Dev asteroit geliyor

2019 GC6 asteroidi geliyor

NASA 10 katlı bir bina büyüklüğünde olduğu varsayılan bir asteroidin Dünya’nın yakınından, Ay’la olan uzaklığının yarı mesafesinden geçeceğini duyurdu.

2019 GC6 Asteroidi perşembe günü Dünya’nın yaklaşık 220 bin kilometre uzağından geçecek ve yıkıcı bir çarpışmaya yol açmayacak. Ancak NASA’ya göre, asteroidin 7,5-30 metre olabileceği belirtilen yörünge doğrultusu, gelecekte hala risk oluşturabileceğine işaret ediyor.

ABD’nin Arizona eyaletindeki Catalina Gökyüzü Araştırması’ndan (Catalina Sky Survey) gökbilimciler tarafından 9 Nisan’da keşfedilmesinden kısa süre sonra, Kaliforniya’daki NASA Jet İtki Laboratuvarı’ndaki (Jet Propulsion Laboratory) bilim insanları asteroidi, 100 yıl içinde Dünya’ya çarpma tehlikesi bulunan asteroitler listesine aldı.

Asteroidin yörüngesini kesin biçimde öngörmek zor ancak 2034, 2041 ve 2048 yıllarında yeniden Dünya’ya yakın mesafeden geçecek.

Göktaşlarının Dünya’ya çarpması olağanüstü bir durum değil, atmosferden her gün tonlarca kozmik madde geçiyor.

Bunların büyük çoğunluğu yeryüzüne ulaşamadan yanıp yok oluyor ancak yaklaşık her 10 yılda bir daha büyük bir asteroit Dünya’ya çarpıyor.

Independent Türkçe

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.