NASA uzayda su bulduğunu iddia etti

NASA uzayda su bulduğunu iddia etti

Amerikan Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA) son olarak bir astreoite gönderdiği uzay aracı vasıtasıyla önemli bulgulara rastladığını söyledi.

Risalehaber Haber Merkezi- Saatteki hızı 101 bin kilometre olan ve dünyaya doğru yaklaşan 'Bennu' isimli astroite bir uzay aracı gönderen NASA, uzay aracını asteroite indirdikten sonra yoğun bir çalışmaya başlamıştı. 

NASA'nın 'riskli' kategorisine aldığı 'Bennu' gezegenimize çok yakın geçebilir. Bu nedenle NASA, OSIRIS-REx adını verdiği bir uzay aracını bu asteroite indirdiğini duyurmuştu. NASA, OSIRIS-REx'in yolculuğunun 2 yıl sürdüğünü ve bu uzun yolculuğun ardından geçtiğimiz günlerde Bennu'ya başarılı bir iniş gerçekleştirdiklerini söylemişti.

İlk tespitlere göre Bennu isimli astreoitin çapı 500 metre. OSIRIS-REx, Bennu'ya indiği andan itibaren çalışmalara başladı. Bennu'dan bazı örnekler toplayacak araç bulguları dünya ile paylaşacak. Bennu'nun güneş sistemi ile ilgili önemli bulgular barındırması bekleniyor.

İlk bulguları paylaşan NASA, Bennu'da su izleri bulunduğu iddiasını dünya ile paylaştı.

DÜNYAYA ÇARPABİLİR

NASA'da çalışan gök bilimciler saatte 101 bin kilometre hızla giden Bennu'nun 2135'te gezegenimize çok yaklaşacağını fakat şimdilik çarpma ihtimalinin düşük olduğunu söylediler. 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.