NASA Mars'tan görseller paylaştı

NASA Mars'tan görseller paylaştı

NASA’nın Reconnaissance Orbiter uzay aracı tarafından çekilen duvar kağıdı yapabileceğiniz bazı Mars görüntülerini paylaştı.

NASA’nın Mars Reconnaissance Orbiter uzay aracı tarafından çekilen bazı kızıl gezegen görselleri paylaşıldı. Son derece etkileyici olan bu görseller duvar kağıtlarınızda kullanabileceğiniz kalitede.

Son yıllarda SpaceX gibi özel şirketlerin de uzay sektörüne girmesiyle birlikte insanların ilgisi yeniden yukarılara dönmeye başladı. Bu ilgiyi daha da fazla körüklemek isteyen NASA ise bu noktada çeşitli etkinlik ve paylaşımlar yapıyor.

NASA’nın Mars Reconnaissance Orbiter (MRO) uzay aracı, kızıl gezegeni araştırmak için düzenli olarak görüntüler yakalıyor. Üzerindeki yerleşik kameralarla sürekli fotoğraf çeken bu araç, bazen de sanat eserlerini andıran görseller yakalıyor. NASA da MRO’nun çektiği bazı özel görselleri resmi sayfalarından yayınladı. Bu çarpıcı görüntülerin hepsi, bilgisayar, akıllı telefon gibi cihazlarda duvar görseli olarak kullanılabilir. 

NASA, uzay araçlarıyla yakaladığı görselleri herkesin görmesi, indirmesi ve yeniden düzenlemesi için paylaşıyor. Geniş bir veritabanına sahip NASA’nın paylaştığı görsellere sizler de göz atabilirsiniz. 12 Ağustos’ta paylaşılan son görseller, bazı amatör astrofotoğrafçı ve uzay meraklıları tarafından düzenlenerek paylaşılıyor. 

NASA’nın veritabanından çıkan ve duvar kağıdı olarak kullanabileceğiniz bazı Mars görselleri:

webtelno 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.