NASA, Güneş Sistemi'nin dışına çıkacak!

NASA, Güneş Sistemi'nin dışına çıkacak!

Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi NASA, New Horizons'ın yeni hedefini belirledi. Açıklanan bilgilere göre New Horizons, ilk defa Güneş Sistemi dışından görüntü aktaracak.

NASA’nın, geçtiğimiz dönem Plüton’un yeniden keşfedilmesini, yani Plüton’un şimdiye kadar elde edilen en yakın mesafeden görüntülenmesini sağlamış olan uzun soluklu projesi New Horizons uzay aracı, yeni ilkler peşinde…

NASA tarafından yapılan açıklamaya göre New Horizons Uzay Aracı, yine bir ilke imza atacak ve ilk kez Güneş Sistemi dışında yer alan bir cismi görüntüleme yolunda olacak!

NEW HORİZONS, GÜNEŞ SİSTEMİ DIŞINA ÇIKIYOR!

Bilindiği gibi New Horizons, Plüton’u geçtikten sonra seyahatine devam etmekteydi. NASA’da New Horizons’un bu gidişatından daha da faydalanmak adına hesaplama yapmış ve geçtiğimiz günlerde yeni hedef ile ilgili bilgiler aktarmıştı.

Güneş sistemimiz dışında yer alan KBO 2014 MU69 isimli gök cisminin, New Horizons için iyi bir hedef olduğunu tespit eden NASA, küçük bir hamle ile başarılı sonuç alınca, yeni hedef olan 2014 MU69 ile ilgili detayları paylaştı.

NASA tarafından yapılan açıklamaya göre, eğer herhangi bir olumsuzluk ile karşılaşılmazsa New Horizons, Güneş Sistemimiz dışında yer alan KBO 2014 MU69 isimli gök cismini görüntüleyebilecek ve böylece ilk defa, Güneş Sistemi dışında yer alan bir cisim, nispeten yakından görüntülenmiş olacak.

NASA’nın 9 yılı aşkın süredir seyir halinde olan projesi New Horizons, ciddi anlamda uzay bilimi için katkı sağladı ve görünen o ki sağlamaya da devam ediyor.

Akit 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.