NASA astronotu paylaştı: Güneş fırtınasından sonra böyle oldu

NASA astronotu paylaştı: Güneş fırtınasından sonra böyle oldu

Amerikan Uzay ve Havacılık Dairesi (NASA) astronotu Bob Hines, beklenen bir Güneş fırtınasının Dünya'yı varmasının ardından yaşananları fotoğrafladı

Uluslararası Uzay İstasyonu'ndaki (ISS) bir astronot Kuzey Işıkları’nın etkileyici fotoğraflarını çekti.

SpaceX Crew-4 görevinin kapsamında ISS'ye gelen Amerikan Uzay ve Havacılık Dairesi (NASA) astronotu Bob Hines, ışıkların jeomanyetik fırtınaları tetikleyen bir fırtınasının ardından oluştuğunu söyledi.

"MİNNETTARIZ"

Twitter hesabından paylaşım yapan Hines, “Bugün kesinlikle muhteşem bir aurora oluştu. Bu harika manzaralarla sonuçlanan son Güneş aktivitesi için minnettarız!” dedi.

Bununla birlikte, Hines fotoğrafları, Dünya'yı uzaydan izlemek için en iyi noktayı sunan yedi pencereli bir gözlemevi olan Cupola'dan çekti.

AURORA NEDİR?

Aurora, Güneş’teki manyetik fırtınaların Dünya'ya ulaşması sonucu kutuplar ve çevresinde gözlemlenen renkli ışımalar olarak adlandırılıyor. Kuzey Işıkları olarak da olarak bilinen bu durum Alaska, Kanada, İzlanda, Grönland, Norveç, İsveç ve Finlandiya kuzey bölgelerinde tanık olunabiliyor. Dünyanın diğer yarısında ise Tazmanya ve Yeni Zelanda gibi yerlerde auroraları gözlemlemek mümkün olabiliyor.

ntv

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
2 Yorum