NASA astronotları geri getirilecek

NASA astronotları geri getirilecek

SpaceX’in Uluslararası Uzay İstasyonu’na ulaştırdığı NASA astronotları SpaceX tarafından geri getirilecek.

Space X tarafından yapılan açıklamada 2 Ağustos 2020 tarihinde Uluslararası Uzay İstasyonu’na götürülen astronotların dönüş yolculuğu yapılacak. NASA astronotları Bob Behnken ve Doug Hurley, 1 Ağustos 2020 tarihinde Uluslararası Uzay İstasyonu’ndan ayrılacak.

Şu an için bu planlamalarda herhangi bir aksaklık yaşanmaması bekleniyor. Ancak herhangi bir gecikme olması da sürpriz olmayacaktır. Astronotların ISS gidiş planlamalarında da ertelemeler meydana gelmişti. Eğer herhangi bir gecikme yaşanmaz ise SpaceX, 2 Ağustos 2020 tarihinde Uluslararası Uzay İstasyonu’ndan Dünya’ya NASA astronotlarını getiren ilk özel şirket olma unvanını da almış olacak.

Son olarak hatırlatmak gerekirse 30 Mayıs 2020 tarihinde SpaceX Crew Dragon ile birlikte şirket, NASA’nın iki astronotunu Uluslararası Uzay İstasyonu’na taşıyan ilk özel uzay şirketi olmayı başarmıştı. Elon Musk önderliğinde yoluna devam eden SpaceX, yeni başarılar kazanmak için Ağustos 2020 tarihine odaklanmış durumda. İlerleyen günlerde bu konuda SpaceX ve NASA’dan yeni açıklamalar gelmeye devam edecektir.

KAYNAK: SHİFTDELETE

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.