NASA: 5 asteroit Dünya'nın yanından geçecek

NASA: 5 asteroit Dünya'nın yanından geçecek

NASA, bu gece Dünya’nın yakınlarından 5 adet asteroidin geçeceğinin duyurusunu yaptı

NASA’dan yapılan açıklamaya göre 5 asteroit, bu gece dünyanın oldukça yakından geçecek. Art arda sıralanacak olan bu uzay kayalarından ilki, Türkiye saati ile 21.48’de sonuncusu ise 23.45’te geçecek. NASA’nın tahminlerine göre beş asteroit arasından en büyüğü olan 2019 UD13 adlı asteroit, 54 metre ile 120 metre arasında bir çapa sahip.

Ölçümlerden en büyüğünü göz önüne alacak olursak bu asteroidin Büyük Giza Piramidi kadar büyük olduğunu söylemek mümkün. En büyük asteroit 2019 UD13, Dünya'nın yakınından en hızlı geçen asteroit olacak. Nesnenin hızı, hesaplamalara göre 83.483 km/sa olacak. Ayrıca bu asteroitler, güvenli mesafeden geçecek ve herhangi bir çarpışma gerçekleşmeyecek.

5 asteroitten Dünya'ya en yakın mesafeden geçecek olanı 2019 UDP7, gezegenimize yaklaşık 5,8 milyon km uzaklıkta olacak. Bu uzaklık, bizim kulağımıza oldukça fazla gibi gelse de NASA tarafından 'yakın' şeklinde sınıflandırılıyor.

Dünya'ya yakın nesnelerin sayısı her geçen gün artıyor

NASA, her hafta ortalama 30 adet 'Dünya’ya yakın nesne' keşfediyor. 2019’un başındaki rakamlara göre toplamda 19 binden fazla obje keşfedildi ancak NASA, Dünya’ya yakın nesneler kataloğunun henüz tamamen bitmediği konusunda da uyardı. Yani öngörülmemiş bir çarpışma her an gerçekleşebilir.

webtekno

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.